vrijdag 29 juni 2018

2018 Zomervakantie - Dag 1 Akkrum - Stavoren

Donderdag 28 juni - Met Sybren op weg naar het NB etentje in Durgerdam

  • Akkrum - Stavoren 24 zm - totaal 24 zm 
  • Vertrek  12.00 h. Aankomst  17.45 h.
  • Wind: NO 2, later N 3-4
  • Weer: Zonnig en helder
Vandaag de eerste dag van een lange zeilvakantie. Eerst met 6 schepen van de NorthBeach club naar Zeeland, daarna gaat de Schone Waardin verder naar de Belgische en Noord-Franse kust.
Ineke staat nog steeds op maandag, dinsdag en donderdag voor de taalklas in Zoetermeer en krijgt vanaf 12 juli vakantie. Maar niet getreurd want onze goede zeilvriend en NBOA lid Sybren wil graag mee zeilen naar naar Zeeland !

Donderdagmorgen om kwart voor elf staan Sybren, Ulrique en Tjalling op de steiger. We drinken koffie met Keallepoat aan de picknick tafel. Ze zijn erg positief over de jachthaven van Akkrum en denken er over om met hun NB24 deze kant op te komen.

Om 12 uur gooien we los, en zeilen rustig naar het Sneekermeer, de Jeltesloot en de ZW friese meren. Vooral op de meren staat een prima wind, de zon schijnt, de koffie met suikerbrood smaakt goed, kortom de vakantie is echt begonnen !

Lopend windje op de Fluessen

Sybren voelt zich snel thuis op de Schone Waardin

De tocht naar Stavoren is aangenaam en het vakantiegevoel komt snel.
In Stavoren om half zes afgemeerd in de binnen gemeentehaven, koud biertje er bij, prima dfag

's Avonds natuurlijk bij Cafe Max gegeten,  grote gehaktbal met frites en garnituur, wit wijntje en lekker ijsje als dessert.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten