vrijdag 29 juni 2018

2018 Zomervakantie - Dag 2 Stavoren - Hoorn

Vrijdag 29 juni - Gentlemen's sailing naar Hoorn

  • Stavoren - Hoorn 28 zm - totaal 52 zm 
  • Vertrek  11.30 h. in de sluis. Aankomst  17.00 h.
  • Wind: NW  3- 4, soms 5, later N 3-4
  • Weer: Zonnig maar fris, 18 gr. C.
Vroeg uit de veren voor een goed ontbijt en een wandeling over de Zuiderzeedijk. Maar eerst nog een keer de Yanmar ontluchten en de stopknop vrijmaken. 
Op de dijk staat een frisse NW wind, het is mooi helder weer, je ziet Enkhuizen en Den Oever liggen.

In het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad 2018 is in alle 11 Friese steden een fontein geplaatst. Stavoren heeft gekozen voor een (sprookjes) vis op de kop van de haven. Als je er lang naar kijkt dan wordt ie toch nog mooi....


Na de boodschappen bij de Coop terug naar de boot, vaarklaar gemaakt en en naar de sluis gevaren. Vlotjes geschut, ondanks een vrij asociaal voordringend megajacht. In de havenmond de zeilen gehesen, grootzeil en fok zijn genoeg voor een lekker vaartje van 4-5 kts.
Om twee uur als laatste snel door de sluis bij Enkhuizen en met een knik in de schoot richting Hoorn. Af en toe een NW 5 en het log schiet naar 6 kts. Lekker hoor !

Om half vijf komt Hoorn in zicht, en geen problemen dit jaar met slierten fonteinkruid.


Ik heb gebeld naar de WSV en we kunnen zo boxje G11 invaren. Lekker uit de wind afgemeerd, in het zonnetje en tijd voor de afmeerborrel of een beker karnemelk. Uurtje later naar het restaurant van de WSV Hoorn voor een goed bord eten. Leuk uitzicht, vlotte bediening en zeer schappelijke prijzen.
De haven ligt vol met Marieholms voor hun jaarlijkse verenigingsweekend. Mooie ranke zeilboten

Om half acht komt de replica van VOC schip Halve Maen de havenmond voorbij schuiven.
De Halve Maen was het schip van de Vereenigde Oostindische Compagnie dat, onder bevel van kapitein Henry Hudson, in september 1609 de haven van New York binnenvoer.


Sybren en ik zijn moe en rozig van twee dagen zeilen. De Dromedaris van Hoorn waakt nog steeds over de stad en na een korte wandeling gaan we redelijk op tijd te kooi.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten