zondag 1 juli 2018

2018 Zomervakantie - Dag 3 Hoorn - Durgerdam

Zaterdag 30 juni - Met 6 kts over het Markermeer naar Durgerdam

  • Hoorn - Durgerdam 23 zm - totaal 75 zm 
  • Vertrek 11.00 h. in de sluis. Aankomst  15.30 h.
  • Wind: O 4, krimpend naar NO 4-5
  • Weer: Onbewolkt, zonnig maar fris, 21 gr. C.
Hoorn is een erg leuke stad en we komen er graag. De WSV Hoorn is een prima jachthaven met goed sanitair en (heel oude) leenfietsen. Ap gaat de stad in om boodschappen te doen en Sybren fietst een rondje langs alle bezienswaardigheden.
Na de boodschappen bij Deen en de HEMA even langs de Dromedaris op de kop van de haven en genoten van het uitzicht op de haven en de Jongens van de Bontekoe.


Om half elf terug naar de boot, vaarklaar gemaakt en om elf uur varen we de haven uit. Er staat een lekkere wind, Oost 4, zonnig en goede temperatuur en met alle (3) zeilen bij stuiven we richting het Paard van Marken.


De wind was inmiddels gekrompen naar NO, dus plat voor de wind met de kluiver te loevert liepen we toch nog 5 kts. Om half vier de zeilen naar beneden in de havenkom van Durgerdam en in de haven wachtte Dick ons op en stuurde ons naar een boxje. De Windroos ligt er al een paar dagen en de Kuum komt een uurtje later aan. Uitgebreide begroeting natuurlijk en gelijk maar een voorlopig vaarplan gemaakt voor de tocht van IJmuiden naar Stellendam.



Op het terras van de WSV Het IJ nog een biertje gedronken. Daar kwam ook Jan Derks aanschuiven, de bouwer van 44 NB24's en 3 NB29's. Daarna is de bouw helaas gestopt, wie neemt de handschoen op om er nog 50 te bouwen ?!


Jet en Dick hadden voor een uitstekend diner gezorgd in restaurant 'Zuyderziel' mooi gelegen aan de haven van Durgerdam.
Foto's volgen later

Morgen met 4 NB's (Windroos, Kuum, Madame Rosa, Schone Waardin) naar IJmuiden. Daar komt ook de IJsvink er bij. De wind- en weersvoorspellingen voor maandag zijn uitsteken (Oost 4-5) en we verheugen ons op de lange tocht over de Noordzee.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten