maandag 16 juli 2018

2018 Zomervakantie dag 20 - Zomerse dag in Blankenberge

Maandag 16 juli - Slenteren in Blankenberge

Vanmorgen rustig opgestaan, het is mooi weer na een vrij warme nacht. Eitjes gekookt en lekker ontbijten in de kuip. Het wordt een broeierige dag dus pole pole.
De twee klassieke vissersschepen van Blankenberge liggen er mooi bij, de Belgen doen veel aan hun cultureel maritiem erfgoed.







Wat ik een hele mooi constructie vind is de kaapstander voor de ankerketting. Vooral de twee ratelplankjes die voorkomen dat de ankerketting uitloopt is fraai bedacht.


Genoeg maritieme zaken. We lopen naar het gebied ten oosten van de haven. Daar zijn nog mooie oude steegjes en echt Belgische huizen. Veel is ook hier verwoest tijdens WO2 en niet alles is in stijl terug opgebouwd.
In de Kerkstraat doen we boodschappen bij de HEMA, een grote handdoek, sokken voor Ap, doucheschuim, het voelt net of je in Leidschendam door de HEMA loopt.

Vanaf de 'Vlaamse Trappen" heb je een mooi zicht op de Blankenbergse Via Condotti. Het winkelaanbod is iets anders en het publiek ook


Op de boulevard is het druk en verwonderen ons over het typisch belgische fenomeen van de strand paviljoens. Daar mag je alleen liggen als je een ligbed en parasol huurt.
Aan de waterkant zitten rijen 'frigo-box toeristen'. Die komen 's morgens met de trein uit Gent en Brussel, lopen in een lange rij van het station naar het strand en gaan 's avonds voldaan weer terug.
"Wil je gratis naar het strand, dan zit je aan de waterkant "
De horeca uitbaters zijn er niet gek op.....


We lopen over de boulevard terug naar de binnenhaven, de wind is al wat gedraaid. Het voordeel van die lelijke hoogbouw is dat je lekker beschut ligt als de wind in het ZW kwadrant zit.


Morgen is de wind naar WZW gedraaid, Bft 3-4. Dat wordt dus, met flinke stroom mee, opkruisen naar Nieuwpoort.
Vanavond eten we Penne Arrabiata en gaan we nog even naar de pier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten