zondag 29 juli 2018

2018 Zomervakantie dag 32 - van Etaples terug naar Boulogne

Vrijdag 27 juli -  Niet naar Le Treport en Valerie sur Sommes !

  • Etaples - Boulogne 16 zm - totaal 385 zm 
  • Vertrek 12.30 h. om 13.30 h. bij La Canche 1. Aankomst Boulogne 16.20 h.
  • Wind: Z 1-2
  • Weer: Zonnig, 26 gr. C
Het plan was om na Etaples naar Valerie sur Sommes te zeilen. Rechtstreeks lukt dat niet, want je moet twee uur voor HW bij het begin van de vaarroute door de Baie de Somme zijn, 15 zm naar het zuiden. En pas rond HW ben je bij de laatste boei van de Baie de Etaples. Alternatief is om naar Le Treport te gaan, ruim 35 zm, en dan een dag later naar de Baie de Somme, 20 zm. Of ergens voor anker gaan, bij Le Touquet b.v., maar met de windverwachting voor vannacht, WZW 5-6, is dat geen optie.
We zien het niet zitten om met zo weinig wind (nu Z 1-2) naar Le Treport op te kruisen en zetten koers naar Boulogne.

Een half uur voor HW Etaples staat er nog maar weinig stroom, 0,5 kts, en we maken een mooie, rustige tocht door de mooie delta. We loden nu nergens minder water dan 3,0  m. het is bijna springtij. In catamarans en open zeilboten wordt ontspannen les gegeven





Het is een makkelijke route en om 13.30 h. zijn we bij de La Canche 1 boei en kunnen we afvallen richting Boulogne. 
Er staat een zwakke Z wind en met de noordgaande stroom van 2 kts varen we de wind bijna dood. We zeilen dicht langs de kliffen en om 15.50 h. hebben we Cap d' Alprcch dwars, 2 zm van Boulogne.


We zeilen rustig tussen de grote havenhoofden van Boulogne naar de ingang van het havenkanaal. Het voelt haast als thuiskomen.
Om 16.50 h. meren we af in een boxje vlak bij het havenkantoor. Het is rustig in de jachthaven. 4 dagen geleden lagen hier een stuk 10 Toerzeilers, op weg naar de Kanaal eilanden en 15 (grote) Nederlandse jachten die meevaren met een tocht van  Ocean People. Daarover morgen meer.




.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten