woensdag 25 juli 2018

2018 Zomervakantie dag 27- Fietsen rondom Boulogne

Maandag 23 juli - Les Caps de Boulogne zijn kuitenbijters !

's Morgens om tien uur staan we bij de location velos vlak over de brug bij de jachthaven. We krijgen voor 16 Euro twee dagen mooie sportfietsen mee. 27 Versnellingen dat is even schakelen !
We fietsen langs de mooie boulevard met de vele bloembakken richting Wimereux. Daar zijn we 10 geleden met de bemanningen van de Toerzeilerstocht Franse Slag naar toe gewandeld, en door de regen met de bus terug. Maar nu is het prachtig weer met een lekkere zeebries. De eerste Cap kunnen we driekwart fietsen en genieten van het mooie uitzicht op Wimereux en Cap Gris Nez in de verte. Daar wilden we graag heen fietsen maar 40 km heen en 40 km terug is te gortig,zeker met al die heuvels.


In Wimereux vinden we een mooi terrasje aan de boulevard, tijd voor een goede espresso.
Het stadje is redelijk uit WO1 en WO2 gekomen. Het is beroemd vanwege het grote aantal veldhospitalen dat hier werd opgebouwd in de 'Grote Oorlog', vooral na de slag om de Somme.
Nu is het nogal toeristisch en vooral populair bij de Engelsen.



Nog even een rondje door het stadje, mooie kerk en een mooi stadhuis. Als Ineke nog een keer gaat trouwen dan wil ze dat in dit Hotel de Ville.


We willen een stuk de LF1 fietsen, maar kunnen nergens bordjes vinden. Dan maar op weg naar Maninghen en Wimille over D wegen. Ineke en Stephan hebben in 1999 in een week de LF1 gefietst van Vlissingen naar Moyenneville, niet ver van Valerie sur Sommes, o.a. om de totale zonsverduistering mee te maken. Ap en Judith kwamen met de auto.
In Wimille eten we een broodje op een bankjes voor de kerk en fietsen verder richting Boulogne.
We komen langs de Colonne de la Grande Armee, opgericht in 1804. Hier verzamelde in trainde Napoleon z'n troepen voor de slag bij Austerlitz.
Vanaf de 50 m. hoge zuil kon Napoleon z'n droom, Engeland, zien liggen !


Na dit monument is het voornamelijk dalen naar Boulogne. Sommige straten zijn zo steil dat Ineke liever naar beneden gaat lopen met de fiets aan de hand.



We doen boodschappen bij een kleine Carrefour vlakbij de haven.
Al met al toch een kilometer of 40 gefietst op (te) kleine huurfietsen. We zijn bekaf, maar een goed bord nasi doet wonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten