dinsdag 3 juli 2018

2018 Zomervakantie Dag 4 - Durgerdam-IJmuiden

Zondag 1 juli - Langs Amsterdam en zeilen op het Noordzeekanaal

  • Durgerdam - IJmuiden 23 zm - totaal 98 zm 
  • Vertrek 11.40 h. door de brug Aankomst 15.45 h.
  • Wind: ONO 4-5 
  • Weer: Onbewolkt, zonnig, 23 gr. C.
's Morgens gierde de wind door de verstaging, Oost 5-6, en de Windroos besloot om met gestreken mast binnendoor naar het Haringvliet te varen. Dwars door Amsterdam, dat is een mooie tocht. Maar dan moet je net zo handig zijn met mast strijken als Geert en Margreet !


De Kuum, Madame Rosa en Schone Waardin vertrekkn om half twaalf uit Durgerdam en gaan vlot door de Schellingwouderbrug en de Oranjesluizen. Er liggen twee enorme cruise schepen aan de terminal.


Als je het IJ voorbij bent mag er gezeild worden, er staat een mooie oosten wind en we zeilen met 5 kts zeer relaxed naar de sluizen van IJmuiden. 


Om 15.00 h. voor de sluis, daar komt de ondiepwatermijnenveger Mahu (nu in gebruik bij de zeekadetten in Amsterdam) naar binnen schutten.

Door de sluis op zoutwater. IJmuiden voelt weer vertrouwd, ik heb er nog 6 weken als stuurman op de havensleepboten van Wijsmuller gevaren. Naar dat was in 1969 !


In Marina IJmuiden was genoeg plek aan de M-steiger voor 4 NB24's. Even bijpraten, afmeerborrel met Sybren en eten klaarmaken: Penne Arabiatta, genoeg voor twee dagen. Smaakte prima. 's Avonds om 9 uur kwam ook de IJsvink er bij. We hebben zin in een lange tocht naar Stellendam. Het weerbericht voorspelt O tot NO 5-6, afnemen 4-5. Dat ziet er goed uit !


Op tijd naar bed, want morgen wordt een lange dag op zee. Heerlijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten