donderdag 26 juli 2018

2018 Zomervakantie dag 28 - Dagje Boulogne

Dinsdag 24 juli - Rustige dag met een feestmaal tot slot

Om 7 uur lopen de kleine vissersboten binnen en meren af aan de kade tegenover de jachthaven. Je moet er hier vroeg bij zijn, want de busjes naar de hotels staan al klaar.


Ap koopt voor 8 Euro drie stuks mooie rode mul (de koningsvariant van de poon), twee flinke tongscharren (sole limon) en een stuk of 8 krabbepoten en -scharen van de Atlantische krab. Als wisselgeld krijg ik er nog 10 scharen en poten bij !
Die gaan onderin de gootsteenkast tot vanavond.

We gaan vandaag niet zo ver fietsen als gisteren. Nog een rondje door de stad en langs de boulevard en dan omhoog naar het Fort Boulogne, op een plateau hoog in de stad.
Op het parkje voor het Hotel de Ville worden 8 bekende (?) fabels van Fontaine uitgebeeld.






In het park eten we onze broodjes op en fietsen naar de vestingwallen. Die kun je driekwart rondlopen met een mooi uitzicht over de sta. Ineke komt graag in Boulogne o.a. vanwege de vele, vele bloembakken en -perken.


Naar beneden fietsen heeft Ineke weer geen zin in, Ap natuurlijk wel. We ontmoeten elkaar na een poosje zoeken bij de Carrefour aan de haven. Veel hebben we niet nodig, alleen wat stokbrood en goeie boter.

We leveren de fietsen in en gaan het aperative klaarmaken. Krabbenpoten 10 min. koken, c'est tout. Je hebt wel een hamer nodig (of een speciale krabbentang..) om bij het zachte zoet-zilte vlees te komen. Het smaakt of er een engeltje op je tong piest.


Het is heel laag water geworden en de haven stroomt leeg. Je kunt nu goed de 'kuisbank' zien liggen, hier kunnen binnenvaartschepen, zonder te dokken, het onderhoud doen aan het onderwaterschip.


Vanavond op tijd naar bed, want morgen om half acht 'voor en achter' voor een spannende tocht naar Etaples.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten