woensdag 1 juni 2022

12-23 mei 2022 - North Beach BBQ in Friesland en dan naar de Wadden - Dag 12

Maandag 23 mei - Rustig van Workum naar Akkrum 

Het is inmiddels een week later en we zijn al plannen aan het maken voor de zomervakantie in juni en juli. Plan is om te zwerven op de Duitse wadden en af en toe een uitstapje naar vissersplaatsen aan de Duitse waddenkust en aan de Eems. En Termunterzijl en Nieuwe Statenzijl (omdat het er is...)

  •  Workum-Akkrum 19 zm - totaal 87 zm
  • V. 10.30 h.  A. Akkrum 14.30 h.
  • Wind: ZZW 1-2  Vanaf 16.00 NW 3-4, vlagen Bft 6
  • Weer: eerst zonnig, 20 gr. C, later op de middag regen met forse buien en veel wind 
 Na een rustige nacht doen we kalm aan. De bruggen draaien vanaf 9 uur, tijd genoeg voor een ontbijt met een gekookt eitje. 
De bruggen draaien supersnel, alle drie bruggen hebben nog brugwachters. In de sluis hebben we gisteren al sluis- en bruggengeld betaald, nog steeds 5 euro.

Op het Gaastmeer kunnen de zeilen bij, halve wind, later bijna plat voor het lapje. We hebben geen haast, lekker zeilen op het Heegermeer en de Jeltesloot. Na de brug bij Uitwellingerga gaan de zeilen weer omhoog en gaat Ap rondjes zeilen om de stuurautomaat nog maar eens te kalibreren. Het lijkt te helpen.

Als we net zijn afgemeerd in Akkrum breekt er een enorme bui los. En het blijft de komende uren regenen en waaien. Alles drijfnat, ook de zeilen. 



We blijven een nachtje langer. Dinsdagmorgen 24 mei is het droog, met een lekker windje en kunnen we alles netjes laten drogen, opdoeken en opruimen .

Rond 12 uur rijden we zeer voldaan naar huis. We zijn weer helemaal ingeslingerd,

Donderdag 9 juni gaan we weer aanmonsteren,  Oant nije wike !


1 opmerking: