woensdag 24 juli 2024

2024 Friesland en Wadden - Dag 24 t/m 28 - Mooie dagen in Friesland in goed gezelschap

Maandag 24 juni - Woudsend naar Gudzekop
Het wordt een warme dag met een licht briesje uit het oosten. Rustig ontbijtje in Woudsend, genieten van de lekkere douches van WSV "De Rakken", boodschappen en om half twaalf verlaten we Woudsend over de Nauwe Wimerts, naar de Jeltesloot. 
We zien steeds meer "varende woonboten" in Friesland. Het is natuurlijk geen gezicht, maar het zal best comfortabel zijn. En mét stahoogte !


Via PM kanaal, door de Holle Grêft. Mooie schapenwolkjes vormen zich door de hoge temperatuur en de hoge luchtvochtigheid aan de grond. Minder mooi is de woekerende Berenklauw langs de sloten.


Om 1300 h. liggen we aan de oostoever van de Gudzekop, de ZW hoek van het Sneekermeer. 
Lekker in de wind, het Watski zonnetentje aan de val van het grootzeil, heerlijk hier.


Luieren, lezen, genieten van de rust en de vele vogelgeluiden. 
's Avond een bruine bonen-vega kip- kerrie-aardappel schotel, als sundowner een koude Cuba Libre, om 22.00 h. gaat de zon mooi onder. Heerlijke relax dag.


Dinsdag 25 juni - Rendez Vous met NB24 Madame Rosa in Eernewoude.
Tegenover ons meert een semi-klassiek motorjacht af. Mooi, slank en onpraktisch,


Het is weer een lekker warme dag, weinig wind uit het NO. Rond 13.00 h. varen we rustig over het Sneekermeer richting Grou, over Wijde Ee, Graft en Geeuw naar Eernewoude. 


Jet en Dick liggen al een uurtje in de jachthaven met de Madame Rosa. Emotioneel weerzien.  Ze hebben drie dagen in onze box in Akkrum gelegen. Havenmeester Jelmer rekent een vriendenprijsje, alleen 5 euro voor stroom, 

Aan boord bijkletsen natuurlijk, over het leven en over het leven op bootjes.
's Avonds naar restaurant Westersail (de familie Wester kom je overal tegen in Eernewoude), lekkere maaltijdsalades (Burrata, Caesar), frietje, biertje, prima hier.
We kijken met een half oog naar Nederlend-Oostenrijk 2-3, blamage voor de verwende jongetjes.

Woensdag  26 juni -  Eernewoude - De rolfok discussie 


Vandaag doen we rustig aan en blijven nog een dag in mooi Eernewoude. Dick, Jet en ineke gaan met het pontje naar de overkant en maken daar een leuke wandeling, Ap buigt zich over een vaak uitvallende coolbox. Na doormeten blijkt het aansluitsnoer beschadigd. Nieuw Dometic snoertje bestellen dus.

De Madame Rosa heeft vorig jaar de rolfok vervangen door een rolfok. Dat hebben wij tot nu toe niet gewild, maar de voordelen zijn evident: Je hoeft niet meer naar het voordek voor hijsen en strijken, het voordek is altijd opogeruimd en als je op de motor vaart kijk je niet tegen je opgedoekte fok aan de reling aan.  Het is wel een flinke investering, ongeveer € 1500,-  voor de hele installatie en  150,- voor het aanpassen van de stagfok. We besluiten het te doen en Ap vraagt drie offertes aan bij bedrijven in Lemmer, Stavoren en Makkum.


We maken een eenvoudige éénpans hap, genieten 's avonds van de heerlijke zomeravond, en kletsen nog wat na bij de mooie speeltuin. Hier moeten we de kleinkinderen naartoe !




Donderdag 27 juni - Naar de thuishaven
Het wordt vandaag een warme, windstille dag. Met Dick en Jet drinken we koffie bij Westersail. Rond het middaguur vertrekt Madame Rosa naar Warga en gaan daarna door naar Leeuwarden.


Een uurtje later maken wij ook voor&achter en varen rustig op de motor door de Alde Feanen. het Pikmeer en Peanster Ee naar Akkrum.


's Avonds uiteraard het "laatste dag etentje" bij La Ruota. Heerlijke zomeravond op het terras, lekkere pizza's.


Ineke gaat volgende week twee weken naar Sandra en Lilith in Sao Bartolemeu de Messinas in Portugal. Ap gaat kijken naar een E-bike en moet naar de CNBR keuringsarts ( ja, ik mag weer 5 jaar !) En mogelijk naar Stavoren of Makkum voor de installatie van een Furlex rolfok.





1 opmerking:

  1. Mooie sferen van water wind boter de praat er de praat en ja zo was ut 🇳🇱🤗

    BeantwoordenVerwijderen