zondag 19 mei 2019

2019 - 18 t/m 20 mei - Dag 2 van 3 dagen solozeilen in Friesland

Zondag 19 mei - Van de Gudzekop naar Marrekrite Gaastermeer

  •  Gutzekop - Gaastermeer  12 zm - totaal 77 zm
  • Vertrek : 12.30 h.  Aankomst 16.30 h.
  • Wind: NNW - NNO 2-3, later N 4
  • Weer:  Half bewolkt, 18 gr. 
Het weerbericht voor het IJsselmeer geeft voor morgen NNO 3-4. En alles opkruisen van Enkhuizen naar Stavoren met een North Beach is meestal een langdurige affaire...

Vanmorgen dus rustig uitslapen, (digitaal) krantje en onbeduidende klusjes doen. Duncan heeft het Songfestival gewonnen en het optreden van Madonna was een aanfluiting. 
Om 12 uur losgegooid en na de brug van Uitwellingerga (die vlot draaide) kon de kluiver uit. Met een rustig vaartje naar de Jeltesloot. Daar kwam het Akkrumer skûtsje Nynke in volle vaart door de sloot stuiven. Mooi gezicht !


Aan weerskanten van de Jeltesloot liggen uitgestrekte weilanden, maar helaas geen koeien te bekennen. Wel onmetelijke geel/groene weilanden met productiegras voor de melkkoeien op stal. Jammer.



Op het Heegermeer gaat de kluiver weg en gaan we verder met grootzeil en fok. Dat zeilt heerlijk met halve wind. Het is redelijk druk op het meer, heel veel huurvalken met vooral, zo te horen, Duitse families.
Ik heb geen zin om naar Stavoren te zeilen en maak een afslag naar het Gaastermeer. Daan zijn veel mooie Marrekrite aanlegsteigers en ik kies er eentje uit aan hogerwal van een kanaaltje. 

Het ligt hier prima, de zon schijnt, er staat een matige bries en je kunt zowaar het eilandje rondwandelen. Twee jaar geleden lagen we hier ook en kwamen er drie "regenboog" Valken met een internationale studenten bemanning. Maar nu is het erg rustig.



Goed toeven hier, tijd voor een siësta en daarna brood met gebakken eitjes met spek.

Morgen op het gemakje terug naar Akkrum, het bevalt prima zo !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten