maandag 10 juni 2019

2019 - Van 6 t/m 10 juni (Pinksteren) dag 4 - Met de North Beach club door Friesland

Zondag 9 juni, 1e Pinksterdag - Van Workum naar de Woudendse Rakken

  • Workum - Woud-endse Rakken 7 zm - totaal 137 zm
  • Vertrek : 11.35 h.  Aankomst 13.40 h.
  • Wind: ZW 3-4
  • Weer:  Licht bewolkt, veel zon, later bewolkt, 16 gr. C. 
Om 8.15 h. schijnt de zon, staat er een licht, aangenaam windje en staat de koffie klaar op de picknicktafel. Margaretha en Jur vertrekken om kwart voor negen richting sluis, verder naar Vlieland en dan via Oerol en de Duitse Wadden naar de Oostzee, mogelijk tot aan Polen ! Voor een deel varen ze op met de Windroos van Margreet en Geert.
Koffie met Workumerkoek voor iedereen, een groepsfoto en daarna de Parel uitzwaaien, het is een warm afscheid van onze zeilvrienden.


Jur, Jet, Dick, Betty, Albert, Sytze, Joke, Ben, Ulrique, Sybren
Ineke, Margaretha

Safe journey Parel en Windroos, we volgen jullie tocht via jullie blogs

Rond half twaalf vertrekt ook de rest van het flottielje, de IJsvink wil nog een rondje buitenom, de anderen gaan richting Heegermeer en dan verder naar Sneekermeer of Woudsend.
Het is leuk varen door Workum, de hele grote kerk staat prominent in het centrum van het stadje.


Na drie vlot draaiende bruggen en de openstaande spoorbrug kunnen de zeilen omhoog. Dat gaat op de Schone Waardin wat ongemakkelijk want Ap had de sluiting van het grootzeilval vergeten los te maken van de reling. En dat hijst wat lastig volgens Ineke....

Het is mooi varen door de Friese vaarten,  we varen nog een stukje achter de Vriendschap, het skûtsje van oude vrienden uit Nicaragua..

Op het Heegermeer stuiven Sybren en Ulrique ons, met de kluiver er bij, hard voorbij. Wat is de North Beach toch een mooi schip.


Met de Madame Rosa zeilen we naar het groene baken aan het begin van de Woudendse Rakken en we vinden nog twee lege plekken aan de Marrekrite steiger.
Heerlijk zeildagje, mooi weer en een mooie plek om aan te meren.

Er komt hier echt alles voorbij, grote motorjachten, veel huur Valken, discoboten en grote tjalken.


We doen rustig aan, genieten van de zon en het uitzicht op het water en koken ons potje eten (ja,ja, weer pasta..)

's Avonds ziet Ap het Nederlands elftal met 1-0 verliezen van Portugal, maar wat maakt het allemaal uit. We liggen hier mooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten