maandag 10 juni 2019

2019 - Van 6 t/m 10 juni (Pinksteren) dag 5 - Naar thuishaven Akkrum

Maandag 10 juni, 2e Pinksterdag - Van de Woudendse Rakken naar Akkrum

  • Woudendse Rakken - Akkrum 14 zm - totaal 151 zm
  • Vertrek : 10.45 h.  Aankomst 13.45 h.
  • Wind: NO 4-5
  • Weer:  Half bewolkt, afgewisseld met zonnige perioden, 18 gr. C.

Gisteren stond er nog een mooie ZW wind, ideaal om naar Akkrum te zeilen. Helaas, gisteravond is de wind 180 gr. geruimd naar NO en het waait ook behoorlijk door. Om kwart voor elf varen we weg van lagerwal, stevig geholpen en de kop afgeduwd door Dick en Jet en een vriendelijke motorbootschipper.

Met een NB24 proberen te kruisen op de Jeltesloot is onbegonnen werk, en ook op het PM kanaal en op het Sneekermeer stond de wind vaak pal tegen. het hele stuk van 14 zm op de motor, gelukkig is het mooi weer en gezellig druk op het water,

Op het Sneekermeer staat een dikke NO 5, maar de zeilwedstrijden voor de jeugd met kleine bootjes, Vaurien en Flits ?, gaan gewoon door. Respect hoor !


Een half uurtje later meren we af in onze box in Akkrum. Onderweg kwamen we een grote groep eenden tegen, jong en oud. Weinig natuurlijke vijanden hier zeker.


In de jachthaven schijnt de zon, valt de wind weg en hebben we uren de tijd om schoon schip te maken, een Spaanse omelet klaar te maken en kennis te maken met de nieuwe vriend van de buurvrouw, altijd weer een verrassing.

Ineke neemt alle overbodige kleding weer mee terug naar huis. Dat ruimt lekker op. De Waeco koelbox heeft kuren na 19 jaar trouwe dienst (werkt niet meer op 12 V) en gaat naar de technische service in Amsterdam.
En natuurlijk nemen we 3 van de 4 dozen voortreffelijke  Portugese Chardonnay  mee, service van Sybren en Ulrique !

Het is relatief rustig op de weg, geen regen of onweer en om half zeven zijn we thuis. Uitpakken, douchen, kleindochter vasthouden en een smakelijke pizza bereiden in de oven.

Het waren 4 prachtige North Beach dagen ! Volgend jaar weer een poging om naar Vlieland te gaan, via de korte route over ZO rak en Waardgronden ?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten