zaterdag 8 juni 2019

2019 - Van 6 t/m 10 juni (Pinksteren) dag 2 - Met de North Beach club door Friesland

Vrijdag 7 juni - Van Stavoren naar Workum

  • Stavoren - Passantenhaven Workum 12 zm - totaal 130 zm
  • Vertrek : 10.10 h.  Aankomst 12.30 h.
  • Wind: Oost 4
  • Weer:  Eerst bewolkt, later zonnig, 16 gr. C. 
We besluiten om een lekker stukje langs de Friese kust te varen, langs Hindeloopen naar de passantenhaven van Workum, middenin het stadje.
De Kuum zeilt met een mooie wind terug naar Volendam wegens werkverplichtingen.

Om 10 uur gooit iedereen los, de Schone Waardin als laatste, en zeilen we met 5-6 knopen halve wind naar de toegangsgeul van Workum.


Het is heerlijk zeilweer, Ineke vrolijk aan de helmstok en iets verderop varen 5 North Beaches. 




In  de kleine, oude Zuiderzeesluis van Workum (er moest een flink skûtsje in passen) kunnen precies zes NB24's. De sluismeester vindt het een fraai gezicht en we hoeven maar voor vier boten te betalen !


Het schutten gaat snel, en binnen een kwartiertje zijn we bij de mooie, nieuwe passantenhaven achter de kerk. Daar is nog plek genoeg en met de kop in de wind meren we af en gaan daarna aan de picknicktafel aan de koffie met 'Van Gogh cake".


Her plan om aan het eind van de middag naar de Langehoekspolle (een eilandje in de Fluessen) te zeilen laten we na een kort palaver maar varen. Met de storm die zaterdag verwacht wordt liggen we hier wel best.

's Middags is het tijd om te lezen, te klussen of te slapen. Ineke, Jet en Dick brengen een bezoek aan het Jopie Huisman museum. Apart, mooi, soms ontroerend.


Aan het eind van de middag nog een lekker Portugees wijntje bij Sybren en Ulrique en 's avonds aan boord een eenvoudige "Farfalle Napolitana" klaargemaakt. 
Het was een schone dag !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten