vrijdag 5 juli 2019

2019 - 3 t/m 7 juli - Over IJsselmeer en Markermeer - naar Stavoren

Woensdag 3 juli  - Van Akkrum naar Stavoren

  • Akkrum - Stavoren 21 zm - totaal 172 zm
  • Vertrek : 14.15 h.  Aankomst 19.30 h.
  • Wind: NW 2-3
  • Weer:  Half bewolkt, afgewisseld met zonnige perioden, 17 gr. C.

Na een paar "drukke" weken thuis, met relatief veel werk voor Leergeld, Bus 47, Woej en Ineke natuurlijk druk met de school in Zoetermeer en met de kleindochter, werd het hoog tijd om een paar dagen te gaan zeilen.

De oude, trouwe Waeco koelbox staat nog in Amsterdam bij Claassen voor reparatie. Na 18 jaar trouwe dienst werkte de 12 V niet meer. 
Maar bij Claassen hebben ze wel heel snel en goed de airco van de Corolla gerepareerd, iets met een clutch en lekkende koelvloeistof.....

Woensdag om 10 uur weggereden in een weer koele auto en na een vlotte rit zijn we om 12 uur in Akkrum. Heerlijk weer, zonnetje, wind uit de goede hoek en een mooie weersverwachting.
Zeilklaar maken, gasfles omruilen, hondekooi inruimen met tafeltje en twee klapstoeltjes en om twee uur kunnen we los.
Heerlijk zeilen op het Sneekermeer, vlotjes door de brug bij Uitwellingerga (truc van de Windroos: in de luwte van brug en bomen snel zeil strijken en hijsen !).
We genieten van deze mooie zeildag en van de mooie Friese luchten.


Het is opvallend rustig op het Heegermeer en de Fluessen, het lijkt wel of we het water voor ons alleen hebben. Wat een rust in de kop. Schitterend zeilen, alles halve wind met alle zeilen op, heerlijk !
Om half acht vinden we in de binnenhaven nog een plekje tussen twee motorboten vlak bij de Koebrug, het past precies. 

Een kwartiertje later zitten we bij Cafe Max aan een biertje/wijntje met broodjes en tapenades en later aan een prima entrecote.
's Avonds aan boord nog even de 2e helft kijken van het WK vrouwenvoetbal Nederland-Zweden. Het is allemaal niet best, maar Nederland wint met 1-0 en mag zondag naar de finale tegen USA.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten