vrijdag 5 juli 2019

2019 - 3 t/m 7 juli - Over IJsselmeer en Markermeer - Rustdag in Edam

Vrijdag 5 juli  -  Gezellig bezoek in Edam

Het is weer stralend weer hier aan het Markermeer. 
Er drijft wel wat fonteinkruid in de jachthaven, niet veel, maar we scheppen het er uit voor zover we er met de pikhaak bij kunnen.
Henk ligt in de Grashaven in Hoorn en daar is het nu al heel erg. Er zijn nu volop permanente ligplaatsen vrij want veel jachten vertrekken daar vanwege de overlast. Er wordt nauwelijks iets aan gedaan door RWS en de jachtondernemers klagen steen en been.

De NB 24 Vrijbuiter gaat zo vertrekken, André Koch en z'n zeilmaat zijn bezig met een tochtje op Markermeer en IJsselmeer. We hopen André en z'n vrouw weer te ontmoeten op de NB najaarsbijeenkomst in Huizen.




Om 10 uur bij Henk op de koffie. Mooi schip die stalen Koopmans van ruim 9 meter en veel ruimte onderdeks. Henk gaat nog een stuk zeilen met een collega uit Nepal en gooit om half elf los.

Om elf uur hebben komen Ap's nicht Hetty en haar man Ge om de koffie. Ze brengen heerlijk gebak mee uit Jisp, "foute tetters" 
Heel gezellig om elkaar weer te ontmoeten na zoveel jaar en er valt een hoop bij te kletsen. En natuurlijk veel anekdotes over Ap's moeder en haar zus tante Letty in Zaandam.
Maar ik zal verder niet in details treden over deze twee illustere zussen .....

Na koffie en borrel zijn we even toe aan een siësta, daarna op de leenfietsen (die elk jaar zwaarder gaan trappen..)  naar Edam voor een hapje eten en een paar boodschappen.

Onderweg naar het dorp, aan het riviertje "de Oor", staat een mooie zilverreiger te loeren op een visje. Altijd weer een fraai gezicht.




We komen (natuurlijk) uit bij de Italiaan. Heerlijke 'spaghetti al vongole' en Ineke een vegetarische pizza. Koffie met  een schaal 'dolce' toe, we hebben het prima naar ons zin.



Wie van de drie dames is de mooiste ?

In de jachthaven is het heerlijk rustig, je kijkt mooi wijds uit over het Markermeer.Lekker lezen, sudoku, blog bijwerken, fijne dag vandaag !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten