maandag 29 juli 2019

2019 Zomervakantie - Dag 7 - Eindelijk verkoeling op Texel

Zondag 28 juli  - Naar het strand bij Paal 15

Al twee dagen zijn er grote temperatuurverschillen in Nederland.  Ten zuiden van de lijn Egmond - Emmen staat een westenwind en is het 20-22 gr. C en ten noorden van die lijn staat nog steeds die warme oostenwind en is het 32 gr. C. Precies zoals voorspeld door weerman Huizinga van Zilt Meteo in zijn wekelijkse weekendweerbericht .
Texel ligt in de warme zone en vanmorgen is het al snel 30 gr. C bij een matige ONO wind.

In deze hitte, met lichte tegenwind, hebben we geen zin om 15 km naar Cocksdorp te fietsen. Bij Paal 15 is ook een mooi strand en de Noordzee is er hetzelfde.
We spannen het regenzeiltje en hebben schaduw in de kuip.

Van Madame Rosa kregen we de tip voor een huikje voor de fok. Bij Compass Marine, kant en klaar voor Euro 49,-  Het beschermt de fok tegen UV-straling ('net of dat nog zin heeft voor een 19 jaar oude fok...') en het ziet er netjes uit.


Het is een drukte van belang in de haven. Jachtjes komen en gaan van/naar Den Oever en Kornwerderzand. Er zijn weer wat meer ligplaatsen vrij. Op zaterdag en zondag wordt er niet aan de havendijk gewerkt, ik ga de info borden maar eens bekijken. Het wordt allemaal erg mooi en logisch voorgespiegeld, maar ik begrijp niet waarom de Westerschelde wel groene dijken heeft op Deltahoogte en dit mooie Waddeneiland dijken krijgt met zo'n lelijke lichtgrijze betonnen bedekking



Rond half twee stappen we op de fiets. Bij AH in Den Burg nog wat proviand ingeslagen en om half drie zijn we bij Paal 15. Ligbedje en parasol gehuurd, heerlijk aan de vloedlijn. Het Noordzeewater is van een prima temperatuur en het oostenwindje geeft een beetje verkoeling. En geen kwallen ondanks de oostenwind. Krantje, biertje,  boek, Volkskrant, heerlijk.

Vanaf half vijf gaat de wind draaien naar west. Eerst nog een briesje, maar na een uurtje staat er een koude West 5. Het strand loopt snel leeg en wij pakken ook maar onze boeltjes in.


Terug fietsen is met die harde wind in de rug een makkie. We doen boodschappen in Den Burg en zijn om zeven uur bij de boot. Ineke maakt aardappelen, sperziebonen en gehaktballetjes. We eten in de kajuit want buiten is het koud !

Morgen naar Harlingen, we hebben zin om weer een mooi stukje te zeilen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten