zondag 9 juli 2017

Dag 21 - Zomervakantie 2017 - Van Juist naar Baltrum

Zaterdag 8 juli - Met een lopend windje naar Baltrum

  • Vertrek Juist 10.30 h. 2,5 uur voor HW  Aankomst Baltrum 15.00 h.
  • Log : 24 zm  Totaal 173 zm
  • Minste diepte 1,20 m. in wantij onder Norderney
  • Wind: WNW  3-4 
  • Weer: Zonnig, helder, fris, 18 gr. C.

Prachtig weertje voor een tochtje over het wad naar Baltrum. Ineke gaat om half negen nog even langs de bakker om verse broodjes en een halfje graubrot te halen en vindt ook met een nieuwe pot appelstroop .

Om 10.30 h. gooien we los, het is dan 2,5 uur voor HW en we varen achter de veerboot aan de vaargeul uit.
In het Juister WfW de zeilen omhoog en even later voor de wind de kluiver uitgeboomd. In de verte zie je de vuurtoren van Norderney al liggen.


We lopen een vaartje van 4 kenopen en halen de twee wantijen (onder Juist en onder Norderney) met gemak. De tonnen zijn groter, de prikken zijn groter, en de wantijen zijn korter en dieper. Een genot om daar te varen en Ineke is weer niet van helmstok af te slaan. In het zeegat bij Norderney is de zee rustig, het kan daar flink te keer gaan met een harde N-NW wind en wind tegen stroom.. Een service schip dendert ons voorbij,


De oostpunt van Norderney passeer je op 20 meter en het stikt er van de zeehonden, je kunt ze bijna aanraken. Ook wandelend kun je er dicht bij komen.


Het zeegat tussen Norderney en Baltrum is vrij smal en je moet na de zeehondenbank nog een flink stuk naar het noorden varen en dan bij de scheidingston stuurboord uit richting de havenmond van Baltrum.

Het haventje ligt er prachtig bij, veel bootjes van de BBC, de Baltrumer Boot Club. Passantensteigers aan de noordsteiger, we vonden een mooi plekje met de kop in de wind.
EN, de haven valt niet droog !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten