dinsdag 30 april 2019

2019 Mei vakantie - Dag 2 - Dagje Stavoren

Dinsdag 30 april - Klus- poets en wandeldag in Stavoren

Weer: Geheel bewolkt, wind NW 2-3, temperatuur 12 gr. C.

We liggen hier prima aan de binnenhaven. Ineke wil graag de voorpiek een flinke schoonmaakbeurt geven en de kajuit goed schoonmaken en Ap heeft nog een paar klusjes aan dek. We blijven een dagje in Stavoren, verse broodjes halen, hard werken en daarna een mooie wandeling over de dijk en boodschappen doen bij de grote Coop.

Een jaar geleden is de sluiting van de neerhouder losgebroken uit het aluminium van de mastvoet.
Gelukkig had Jur Pels een oplossing: een RVS beugel met een geborgde pen door het scharnier van de mast. Wel even een gedoe om uit te zoeken hoe het precies moet, maar na een uurtje was de klus geklaard. Niet dat we die neerhouder vaak gebruiken, maar het ziet er weer uit zoals bedoeld.
Dank Jur !


Ineke leeft zich uit in de voorpiek, ook dat ziet er na een uurtje weer spic & span uit en Ap gaat met de luiwagen de kuip en het dek te lijf. Heerlijk om zo bezig te zijn. We liggen hier mooi, zo tegen 15.00 h. meren er wat meer jachten aan. Het is minder koud dan gisteren, maar nog wel helemaal bewolkt.


Aan het eind van de middag een wandeling naar het dorp om te kijken of er vanavond een kroeg open is om Ajax-Tottenham te zien. Maar alle kroegen die we tegenkomen zijn nog dicht. We lopen even binnen bij d Vrouwe van Stavoren voor een wijntje met bitterballen. Lekker, maar even schrikken van de prijs: Euro 8,- voor 8 kleine bitterballetjes......
's Avonds maken we boerenkool klaar en kijken we voetbal op de laptop. Bij T-mobile voor 3 Euro 24 uur onbeperkt internet, mooie service . Ajax wint met 1-0 en ik gun het ze wel een beetje.
Morgen op weg naar Woudsend of Langweer, Texel hebben we even uit ons hoofd gezet, de weersverwachting is zeker voor vrijdag en zaterdag niet daverend, met regen en mogelijk een steenkoude zaterdag. Geeft niks, de Friese wateren zijn prachtig en nu nog super rustig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten