woensdag 1 mei 2019

2019 Mei vakantie Dag 3 - Stavoren naar Langweer

Woensdag 1 mei - Rustig zeilen naar Langweer

  • Stavoren - Langweer 19 zm - totaal 41 zm
  • Vertrek : 13.45  Aankomst Langweer: 18.00 h.
  • Wind: NW 1-3
  • Weer: Iets minder koud, bewolkt, 11 gr. C.

Het is een grijze morgen, maar volgens het KNMI komt vanmiddag de zon door. Ineke is in de schoonmaakmodus en begint na een rustig ontbijt, met krantje, de kombuis schoon te maken. In de oudere versies van de NB24 zit naast de spoelbak een voorraadbak met deksel. Niet zo goed bereikbaar, wij gebruiken die bak voor pannen en ander nuttig en zinloos keukengerei. Maar ook groente en fruit, eieren en andere etenswaren vinden hun weg in die grote bak. Na het vorige seizoen vergeten schoon te maken..... dus de schipperse leeft zich flink uit terwijl Ap aan dek de smeerrepen inscheert en vooral veel naar de lucht kijkt of het al opklaart.

Na de lunch "voor en achter" en met weinig wind op de motor naar de brug bij Warns. Voorbij de brug komt de "Jan van Gent" van Joost en Gonnie ons vanuit Workum tegemoet. Zij zijn aan de terugreis naar Naarden na een mooi rondje Waddeneilanden en Friese meren. Zwaaien, zwaaien en we spreken af voor een rendez-vous met hapje en drankje in de komende maanden.
Joost maakt nog een foto, en let maar niet op de vergeten stootwil.....



Er staat weinig wind, maar met het grootzeil en de fok er bij lopen we toch nog 4 kts. Het is rustig op de Fluessen en het Heegermeer en met halve wind wordt het nog fris. De beloofde opklaringen blijven uit en Ineke gaat in de kajuit opwarmen met een kop thee en een sudoku.



Bij Heeg weer wat activiteit met zeilscholen en vrij veel zeiljachten met een Duitse vlag. Bij de oosterburen is ook de meivakantie begonnen.


Na de Jeltesloot even stuurboord uit, dan de Jaensloot in richting Langweer. Bijna heel de tocht van 19 zm is bezeild, lekker hoor om een paar dagen in te slingeren en weer te wennen aan het leven aan boord.

In de vrij nieuwe passantenhaven vinden we om 18.00 h, een mooi plekje langszij de kade. De afmeerborrel smaakt prima, daarna schoon schip maken en een korte wandeling naar restaurant Noflik.
We komen hier graag, goed eten en een gezellige eigenaar. Misschien een beetje kitsch-antiek  ingericht, maar ach dat heeft ook z'n charme


Om negen uur wandelen we terug naar de Schone Waardin en Ap luistert nog naar het radioverslag van Barcelona-Liverpool  (nu 2-0) er werkt aan dit blog.

Morgenochtend verder met de schoonmaak. Misschien nog een mooie wandeling en 's middags zoeken we dan een rustig Marekrite plekje aan de zuidkant van het Sneekermeer. Volgens Sybren zitten daar veel grutto's en wulpen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten