vrijdag 3 mei 2019

2019 Mei vakantie Dag 5- Holle Greft naar Akkrum

Vrijdag 3 mei - Luieren aan de Holle Greft en terug naar de thuishaven


  •  Holle Greft - Akkrum 6 zm - totaal 53 zm
  • Vertrek : 15.00 h.  Aankomst Akkrum: 16.15 h..
  • Wind: N 4
  • Weer:  Stapelwolken en felle opklaringen, 9 gr. C. i buien 6 gr. C.

Het is ' s morgens vroeg doodstil op deze mooie plek en het is een kakafonie van vogelgeluiden. 
Het scheepvaartverkeer op het PM kanaal moet nog op gang komen.
Vannacht was het koud, dus joggingbroek aan en een warme kruik.

Om 9 uur steek ik m'n kop uit het luik en hoi, hoi, een cadeautje: stralende zon en nauwelijks wind in de beschutting van de bomen. 
Ontbijt in de kuip, wat een feestje na de afgelopen koude, soms natte en winderige dagen.


We hebben nog geen zin om te gaan varen en de SB kant van de boot moet nog worden schoongemaakt. De nieuwe 2 jaar oude antislip houdt nauwelijks vuil vast, even poetsen en het ziet er weer proper uit.


Alle noodzakelijke klussen aan het schip zijn nu gedaan. Nog twee dingetjes: een klemmetje aan het einde van de giek om even snel de gehesen kraanlijn vast te zetten. En ik moet de gewassen 2e smeerreep opnieuw inscheren, het doorhaaltouwtje (heet dat zo ?) schoot los en nu hebben we een trekveer nodig. Maar dat heeft geen haast, dat 2e rif gebruiken we nooit.

Om 15.00 h. kleden we ons warm aan voor een uurtje tegen de koude N wind naar Akkrum. Eenmaal op het vlakke Sneekermeer staat er een venijnige W wind. En koud dat het was ! Ineke verdwijnt snel onder de buiskap en na drie kwartier kunnen we stuurboord uit naar de Heerenzijl brug, even voor de wind varen.
Het laatste stukje over de Meinesloot is weer een kwartiertje steenkoud, maar eenmaal in de jachthaven en in de luwte warmen we weer op.

Schoon schip maken en naar La Ruata voor een welverdiende pizza. Op de terugweg trok de ene na de andere felle bui over...blij dat we niet onderweg waren van Texel naar Stavoren !

Einde van dit blog van de meivakantie. Ondanks het soms gure weer hadden we een fijne week en zijn we weer ingeslingerd. Volgend weekend treffen we onze zeilvrienden tijdens het North Beach BBQ feestje hier aan de Holle Greft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten