zondag 21 mei 2017

Dag 7 - Voorjaarsvakantie 2017 - Ketelmeer naar Stavoren

Zondag 14 mei - Feyenoord Kampioen !

  • Ketelmeer - Stavoren
  • Vertrek Kattenplaat 10.30 h. Aankomst Stavoren 16.30 h
  • Log 22 zm. Totaal 71 zm
  • Wind: NW 2 krimpend naar W 2-3 
  • Weer: Bewolkt, af en toe zon, flinke regenbui, 14 gr. C.

Het is doodstil op de Kattenplaat, alleen gekwetter van honderden vogels en het snaveltikken van een paar meerkoeten. Rustig opstaan, koffie, krantje lezen, we hebben geen haast. Het is mooi weer, beetje bewolkt maar er staat een lopend windje voor de tocht langs Urk en naar Stavoren. Om half elf "voor en achter" en we kijken nog achterom naar een idyllisch plekje



Eindelijk, na 17 jaar, heb ik een langer marifoon snoer gemonteerd en een extra houder buiten. We kunnen nu de marifoon vanaf de helmstok bedienen. er komt nog een origineel Shipmate speakertje (Marktplaats) buiten bij het contactslot. Voor snoer en houder kun je terecht bij het 1-mans bedrijfje, alleen marifoons, Tebuwil in Harlingen.

Ineke had voor Moederdag de Zeeuwse thriller " de Nollebosmoorden" gekregen. het speelt zich af in het Nollebos in Vlissingen en daar zijn wij natuurlijk heel vaak geweest toen we daar nog woonden

Marifoon nu ook buiten te bedienen !

Rondom Urk staat het werkelijk helemaal vol met windmolens, van die hele grote, tussen Urk en Lemmer staan ze in rotten van drie. 

Het weer klaarde steeds meer op, de wind bleef zachtjes blazen, de stuurautomaat stond aan, kortom een heerlijke zeildag met mooie wolkenluchten.  


14.30 h. Feyenoord trapt af tegen Heracles. Ap zet de boordradio zachtjes aan en hoort dat Dirk Kuyt al in de 1e minuut scoort. De zenuwen gaan er beetje van af als Dirk ook een 2e doelpunt maakt.

Ik was nog even vergeten dat er ten zuiden van Stavoren een flinke zandplaat ligt, het Vrouwenzand, maar het midzwaard gaf op tijd aan dat ik meer naar bakboord moest.


Waarom hebben ze daar dat Vrouwenzand neergelegd ?
Om 16.30 h. lagen we in de sluis en daar kregen we toch een hoosbui op ons nek ! Natuurlijk geen zeilbroeken aan dus drijfnat... 
Maar.........Feyenoord kampioen, dus m'n dag kon niet meer stuk !




15 min. later lagen we keurig afgemeerd in de binnenhaven van Stavoren, vlakbij het bij zeilers beroemde eetcafé Max en scheen het zonnetje alweer. 
Bij Max hebben we ter ere van Moederdag en Feyenoord 's avonds een stevige, smakelijke maaltijd genuttigd met een paar rode en witte wijntjes.
Morgen de laatste dag van deze vakantie, over de meren terug naar Akkrum.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten