zondag 21 mei 2017

Dag 1 - Voorjaarsvakantie 2017 - Akkrum

Maandag 8 Mei

Log 10377 zm

Vorige week is de Schone Waardin bij Kooistra weer te water gelaten, maar omdat het een paar dagen heel koud en nat was zijn we 4 mei weer naar Leidschendam gereden.
Vanaf deze week veel beter weer, nog wel koud, maar een lekker windje en veel zon.
De nieuwe zwemtrap ziet er heel mooi en degelijk uit. bredere treden en steekt een stuk dieper.

Nieuwe zwemtrap, gemaakt door Jan Reitsma, geplaatst door Warber
Jachtservice in Grou 
De oude zwemtrap moest er af, de gaten zijn keurig opgevuld en de spiegel is door Kooistra mooi afgelakt. Het oorspronkelijke trapje was erg smal en stak niet diep genoeg. We zijn niet meer zo soepel en sterk dan 17 jaar geleden toen we de boot kochten.... Nu kunnen we weer makkelijk in de boot klimmen en het is natuurlijk ook veiliger.

De huik van het grootzeil had een paar gaten en de naden waren hier en daar losgelaten. Dus Ineke kon zich nog even uitleven op de naaimachine.



De eerste dag veel poetsen, het dek was door de nieuwe 2-componenten antislip minder vuil dan andere jaren, maar het houtwerk was weer behoorlijk groen uitgeslagen. dat betekent een dagje poetsen en schrobben in de haven van Akkrum.



Verder natuurlijk het jaarlijks terugkerende ritueel van het inladen en opbergen van alle spullen, zeilen, kleding, beddengoed, etc. Het was weer een auto vol !
De buiskap hadden we thuis heel grondig schoongemaakt en ziet er weer als nieuw uit.

's Avonds prima bruschetta, penne arabbiata en pizza gegeten bij de beste pizzeria van Friesland, La Ruota in Akkrum


Geen opmerkingen:

Een reactie posten