woensdag 17 augustus 2016

Dag 35 - Zomervakantie 2016 - Terugblik en winterklussen

Woensdag 17 Aug.

We kijken terug op een fantastische vakantie. De 3 waddeneilanden die we hebben bezocht waren leuk en boeiend als altijd en minder druk dan we verwacht hadden. Op Ameland en Texel een eigen box en op Terschelling beviel het ook erg goed, als 3e in de rij, naast een heel aardig Duits leraren stel.



Maar ook Harlingen, Den Helder, Makkum, Leeuwarden en het Lauwersmeer bevielen erg goed, al blijven de eilanden natuurlijk onze favoriet.
Bijna alle dagen hadden we goed zeil- of fietsweer, alleen de laatste twee dagen op Ameland was het regenachtig met een harde W wind. Vandaar ook die forse verhoging en dus overstroming van de jachthaven.

Het zeilen over de wantijen onderlangs Vlieland. Terschelling en Ameland was weer een groot genot, mooie wind veelal uit de W tot NW hoek en door die wind stond er bijna altijd een cm. of 20-30 verhoging.


Tussendoor een klein weekje in Leidschendam omdat Sandra tamelijk onverwacht terugkwam uit Kaapstad. Gezellige dagen met Sandra en Judith en leuke uitjes naar Rotterdam en Den Haag.

Nu weer thuis in Leidschendam en we treffen het met het weer. Het is de laatste dagen zonnig geweest, niet te warm en een lekker windje.
De was is gedaan en door Jacub gestreken, de slaapzakken draaien in de grote wasmachine bij het tankstation en de traditionele " klus-en-wat-kan-er-nog- beter lijst" zijn we aan het maken:

Op 1 met stip : een grotere, dieper stekende zwemtrap. Op Texel viel ik, bij het zetten van een spring, van het wankele drijvende steigertje voorover, met een mooie duik, het water in. Ik had normale zomerse kleren aan, maar het kostte best veel moeite om via het kleine NB24 zwemtrapje aan boord te klauteren. Laat staan als je zware zeilkleding aan hebt.
Dat wordt dus vanaf vandaag vaak op de Concept 2 aan de riemen hangen om wat sterkere arm- en beenspieren te ontwikkelen (en misschien 10 kilo er af...) en tijdens de winterstalling gaan we kijken naar een grotere zwemtrap.

Op 2 :  Het snoer aan de hoorn van de marifoon is helemaal verteerd. Bij Tebuwil in Harlingen laat ik er een nieuw snoer aan zetten, van 3 meter, zodat we ook in  de kuip, met een extra houder, makkelijker kunnen uitluisteren en oproepen.



Op 3 : Wel of geen AIS receiver / transponder ?
Daar gaan we over nadenken. Voor ons vaargebied Nederlandse en Duitse Wadden, Zeeland, Noord-Frankrijk, lijkt het niet echt nodig. Bij het oversteken van de Maasmond melden we ons tijdig bij de Verkeerscentrale  en worden we, indien nodig, begeleid. Maar voor het oversteken van  b.v. de Wielngen richting Belgische kust en voor tochten naar de Engelse oostkust is het een extra veiligheidsvoorziening.
hieronder een link naar Marinetraffic, met alle AIS posities in real time.

AIS Marinetraffic

Op 4 : Op de kuipvloer willen we graag een mooi teakhouten rooster. Als ik wat restantjes teakhout en een bovenfrees kan regelen dan is dit een mooi en secuur klusje voor de wintermaanden.




De normale routine is weer begonnen, Ineke is vanmorgen  naar school om haar klas in orde te maken  en donderdag heeft ze een teamdag. Ik heb er al weer twee ritjes met de buurtbus opzitten, de oudere dames en heren waren blij me weer te zien.
Verder genieten we van de Olympische Spelen en plannen we nog een paar lange fietstochten in de buurt. Het weekend van 2-4 sept. gaan we weer zeilen in Friesland.

Rendez Vouz op een van de Friese meren ?


1 opmerking:

  1. Het dagelojkse leven is dus begonnen. Leuk weer om met de bus te rijden? Ik heb een huisje \o/. Mag er volgende week donderdag er al in, dan is het ff boenen geblazen. Maar met de zee aan het einde van mn straat kan ik daar met de hitte even afkoelen. Dikke kus..

    BeantwoordenVerwijderen