zondag 21 mei 2017

Dag 8 - Voorjaarsvakantie 2017 - Stavoren naar Akkrum

Maandag 15 mei

  • Stavoren - Akkrum
  • Vertrek Stavoren 10.30 h. Aankomst Akkrum 18.00 h.
  • Log 18 zm. Totaal 89 zm
  • Wind: W 2 krimpend naarZ 2-3 
  • Weer: Bewolkt, af en toe zon, 14 gr. C.

's Morgens is Ineke even naar de grote Coop gelopen om verse broodjes en een krantje. Prima weertje, goede temperatuur en een zacht windje uit de goede hoek.
Rond 12.00 h. voeren we langs de Galamadammen en kregen we zin in een lunchhapje. Nou dat afmeren viel nog niet mee, opeens een paar harde vlagen en ik had een veel te grote box gekozen. Bij de derde poging ging het goed en het "twaalfuurtje" smaakte erg goed.

Altijd mooi uitzicht over het Friese land.
Er kwam nog een Le Boat voorbij. we hebben nog steeds het plan om zo'n ding te huren in Frankrijk om een dag of tien op rivieren en kanalen te varen. Nu zoon Stephan in Toulouse woont, notabene aan het Canal du Midi, is dit een aantrekkelijke optie.


De rest van de dag lekker gezeild over de Fluessen en nog een flink stuk op het Sneekermeer en de plassen naar Akkrum. Het is heerlijk hoor in het voorseizoen, mooie natuur, veel rust op het water en bijna altijd mooi zeilweer.
Om  18.00 h. meerden we af in Akkrum, even schoon schip maken en om 21.00 h. stapten we weer binnen in Leidschendam. daar zat Stephan ons al op te wachten met een biertje. Hij was een paar dagen over uit Toulouse. Gezellig !

Vanaf 22 mei gaat Albert een paar dagen klussen aan de boot en twee dagen single handed zeilen rond het Sneekermeer. een nachtje aan de Holle Greft denk ik om het berghout schoon te maken.
Ook de 2e speaker voor de marifoon aansluiten, met een wisselschakelaar voor binnen/buiten.  Onze technische vrienden Jur en Joost hebben de aansluitschema's gestuurd, dat kan niet fout gaan.
Donderdag komt Ineke weer aan boord, we nemen ook de fietsen mee om af en toe een mooie tocht te maken in Friesland en NW Overijssel en ook Schokland staat op het programma.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten