woensdag 28 juni 2017

Dag 5 - Zomervakantie 2017 - Rendez Vous in Stavoren

Donderdag 22 juni  - Stavoren

Na een rustig ontbijtje kwamen Ronald en Jacqueline met het idee om de NS wandeling, over de IJsselmeerdijk van Stavoren naar Hindeloopen te doen. 
Daar had iedereen wel oren naar, behalve Albert die nu eindelijk tijd had om de buitenspeaker van de marifoon aan te sluiten. Het beloofde een warme dag te worden met regen en wind op het eind van de middag.
Vooral Jur en Margareta zetten er flink de pas in, want ze zijn in training voor een Himalaya tocht over een pas van 5200 m (geen pilsjes en andere versnaperingen meer voor Jur, want elk pondje moet de berg op...)


Ronald en Jur in de kopgroep

Albert kon ongestoord een paar uurtjes aan de gang met de 2e speaker en het resultaat mag er zijn. Mooi helder geluid in de kuip en een makkelijk te bedienen marifoon onder handbereik.
Daarna boodschappen doen bij de enorme Coop supermarkt.
In de loop van de dag kwamen ook Sybren en Ulrique (Forlet), Margreet en Geert (Windroos), Ben en Marja (Kuum) en Dick en Jet (Madame Rosa) binnen. 
Acht NB24's bij elkaar, weer een mooi gezicht.


Jacqueline inspecteert het groene flottielje


Aan het eind van de middag palaver op de 'Leugenbank' aan de haven. Plan is om morgen rond half zeven met een WNW wind naar Kornwerderzand te zeilen en rond 10.30 met afgaand tij de sluis uit naar Terschelling. Maar nog even de windverwachting van morgen afwachten.
 



Om 19.00 h. hebben we een stevig keuzemenu besteld bij het beroemde zeilerscafe Max. Maar eerst natuurlijk de groepsfoto :


Bovenste rij: Dick,Jet, Margreet, Marja,Albert,Ineke, Sybren,Ulrique,Ronald, Jacqueline,Ben
Onderste rij: Geert,John,Margareta,Jur, Joke
Het eten bij Cafe Max was voortreffelijk, de sfeer uitstekend, de verhalen steeds sterker (en de foto's zal ik jullie besparen !)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten