donderdag 29 juni 2017

Dag 7 - Zomervakantie 2017 - Van Akkrum naar Leeuwarden


Zaterdag 24 juni : Akkrum - Leeuwarden


Jachthaven van Akkrum

De brug over de Meinesloot draait om 9 uur, om tien voor 9 gooiden 5 NB's los in jachthaven Tusken de Marren. Jur zeilt een paar dagen solo, Margareta gaat een weekend co-schipperen op het skutsje "Vriendschap" met collega's van haar werk. De schipperse is Coby, die kennen we nog van begin jaren 90 toen zij ook in Juigalpa, Nicaragua werkte.
De bemanning van de IJsvink heeft vandaag andere verplichtingen en sluiten later weer aan.

Het was prachtig weer, met een prettig, lopend windje over bijna het hele traject.
Mooi zeilen is het, over de Nesker Sylroede, het Pikmeer bij Grou en via Warga en de Hempens naar Leeuwarden. In Friesland worden veel aquaducten (akwadukten) gebouwd, dat is lekker doorzeilen.

Onderweg een prettige verrassing, Ronald en Jacqueline nodigen ons uit om bij hen thuis,in Goutum, vlak langs het Harinxsmakanaal, te komen lunchen.


Ronald de brugwachter van de fietsbrug in Goutum

Kuum door de brug



De koffie, soep en broodjes smaakten goed, het is toch tamelijk uniek om met 5 bootjes in de voortuin te liggen




Rond 14.30 h.afscheid genomen en weer door de fietsbrug en bakboord uit over het Harinxmakanaal onderlangs Leeuwarden.








De spoorbruggen en een groot binnenvaart containerschip hielden wat op, maar door de mooie Slauerhofbrug en de stadsbruggen van Leeuwarden lagen we rond 16.00 h. onder de scheve toren van de Oldenhove aan de mooie Prinsentuin.




We genieten hier van de omgeving en de drukte met langsvarende bootjes. Altijd weer een feest om daar te liggen en ook altijd weer gehannes met de SEP kaarten automaat voor de douches en wc's ! Bezuinigen op havenmeesters, dat zie je toch steeds meer.

's Avonds een italiaans hapje bij Pizzeria Pompei en nog even de stad in naar de CityProms, een soort  klassieke Uitmarkt voor Noord-Nederland, erg gezellig en mooie muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten