donderdag 29 augustus 2019

2019 Zomervakantie - Dag 36 en 37 - Naar Schiermonnikoog en twee dagen relaxen

Maandag 26 en dinsdag 27 augustus - Lutjewad LW 4 naar Schiermonnikoog en twee rustige dagen op Schier.
  • Lutjewad LW4 - Schier 6 zm  - totaal 269 zm
  • Vertrek : 06.00 h.  Aankomst 07.30 h.
  • Wind: Oost 1-2
  • Weer: Zonnig, 18 - 26 gr. C.

Het is om half zeven HW in Schiermonnikoog en het is nog twee uurtjes varen. Dus om zes uur anker op en op de motor richting Lauwersoog en over het Brakzand naar het eiland.
De Waddenzee is zo vlak als een spiegel, geen zuchtje wind.
Omdat we de ebstroom flink mee hebben zijn we snel bij het geultje naar Schiermonnikoog. Daar staat nog 120 cm water, dus probleemloos naar binnen. We meren af naast een "campingboot", een oud jachtje dat daar 8 weken ligt en door de hele Friese familie gebruikt wordt.
Maar we liggen hier prima, de zon schijnt over het wad en om 8 uur horen we een bekend, bescheiden  motorgeluid. De Second Wind met Jannie en Auke loopt de haven binnen. 


Na een korte nacht kruipen we nog een paar uurtjes de kooi in. De twee dagen op het eiland doen we eigenlijk niet veel. Het is drukkend warm achter de dijk en op de Schone Waardin waait een lekker windje onder het tentzeil door.

We maken een wandeling naar het dorp, eten een ijsje, doen boodschappen en eten voortreffelijke pizza's bij restaurant Wantij.

De rust van Schiermonnikoog is weldadig, er zijn al veel toeristen vertrokken, de school is weer begonnen, kortom genieten !


Met Auke en Jannie spreken we af dat we woensdag 28 augustus samen naar Ameland varen. Het weerbericht geeft een zuidenwind, later ruimend naar ZW.


Op de foto zie je links de Second Wind, rechts ligt de Schone Waardin.

Er is inmiddels nog een campingboot bijgekomen, ook zonder mast.... Aan boord een man van een jaar of vijftig en een mooie jongen van pakweg 25. Zijn grootste zorg was of er WiFi was om Netflix te kunnen kijken.


Morgen vroeg op, we hebben weer zin in een mooie zeiltocht !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten