vrijdag 30 augustus 2019

2019 Zomervakantie - Dag 38 - Rustige tocht naar Ameland

Woendag 28 augustus - Met Second Love, Tureluur en Schone Waardin naar Ameland
  • Schier-Ameland 21 zm  - totaal 290 zm
  • Vertrek : 06.00 h.  Aankomst 11.45 h.
  • Wind: Zuid tot ZZW 2-3
  • Weer: Zonnig, 19 - 26 gr. C.

We vertrekken samen met de NB24 Second Love en de New Classic Tureluur om 6 uur van Schiemonnikoog, ongeveer 3 uur voor HW.
Iets te vroeg misschien voor de Second Love, want die missen de eerste rode ton direct na het havenhoofd en lopen vast. Na 15 min. komen  ze weer los. Wij hadden geen probleem, al stond er soms maar 10 cm water onder de kiel....
Na drie kwartier komt de zon op en nemen we een mooie foto van de Tureluur. 


Op een zandplaat ten noorden van het Gat van Schiermonnikoog ligt een kleine groep zeehonden. Niet lang meer, want over een half uurtje loopt de zandplaat onder.

De Second Love heeft even de motor bijgezet en komt weer aansluiten.


De wantijen van het Friese Wad en de Zuider Spruit passeren we zonder problemen. Ap wil nog een stukje afsteken bij het Pinkegat, maar bij het overstag gaan blijft de kluiver ergens bij de preekstoel haken en mislukt de manoeuvre volledig. Tot lichte woede van Ineke ("waarom moet je ook altijd bochten afsnijden....."). Nou ja, alles komt goed, na 10 min. zijn we weer op koers en doen ons best om de andere twee in te halen. Dat lukt prima en we maken uiteraard foto's van elkaars schepen.


In de buurt van de veerbootroute valt de wind even weg en moeten we een stukje op de motor.


De Second Wind laat de Yanmar het werk doen en is als eerste in de jachthaven, wij volgen een kwartiertje later.

Van de havenmeester krijgen we een mooie plek aan de langssteiger van de "eilanders" met mooi uitzicht op de havenmond en de wadden. Om kwart over twaalf meren we aan met mooi uitzicht op de havenmond en de wadden.



Met Auke en Jannie eten we een lekker broodje op het terras van het havenrestaurant. Erg gezellig om weer nieuwe NB schippers te ontmoeten !

's Avonds trainen 7 stoere mannen en 1 stoere vrouw voor de Harlingen-Terschelling race. Mooi gezicht en respect !


Morgenmiddag komen zoon Stephan en schoondochter Judith voor een paar dagen aan boord. Ap wordt morgen 70, dat moet gevierd worden !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten