zondag 1 september 2019

2019 Zomervakantie - Dag 39 - Ap is jarig, Steef & Judith komen langs.

Donderdag 29 augustus - Ap wordt 70 en Stephan en Judith komen een paar dagen meevaren

Ap gaat al vroeg een fiets huren en haalt verse broodjes bij de Jumbo. Z'n verjaarscadeau, de Bialetti percolator, doet goede dienst. Prima koffie !

Bij een verjaardag horen natuurlijk taartjes. We wandelen naar het dorp en op het terras van bakkerij de Jong genieten we van een heerlijke Friese lekkernij.




Stephan en vriendin Judith hebben vertraging met de trein en komen een uurtje later aan met de veerboot. Het is nog een lange reis vanuit Den Haag met trein, bus en veerboot, om 3 uur 's middags stappen ze van boord. Welkom op Ameland !



Aan boord vieren we Ap's verjaardag met taartjes en cadeautjes:




Het wordt natuurlijk een gezellige middag, felicitaties per WhatsApp van Sandra en Judith en van broer, zus en veel zeil- en andere vrienden. Heerlijk om m'n verjaardag aan boord te vieren in goed gezelschap op een mooi Waddeneiland !

Ineke en de kinderen maken nog een wandeling naar het dorp Nes en Ap werkt het weblog van de afgelopen dagen bij.

's Avonds een feestmaal bij het havenrestaurant. Geen "all you can eat" avond gelukkig, maar lekkere tongetjes en een prima juttersmaal. Verjaardag zeer geslaagd !

Met vier volwassenen, waarvan twee langer dan 1,95 m. slapen op een North Beach 24 is een (understatement) uitdaging en vereist enig georganiseer en schuiven met tassen, kussens, schoenen en slaapzakken maar het lukt prima. Steef en Judith in de voorpiek en Ineke en Ap op de banken. 

Morgen natuurlijk een andere klassieker: zeilen naar de zeehonden op de Blauwe Balg !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten