zaterdag 21 september 2019

2019 September - Dag 8 - Week naar de Wadden met zeilvriend Dick

Zaterdag 14 september 2019 - Naar de thuishaven Akkrum

  • Stavoren - Akkrum 24 zm, totaal 172 zm
  • Vertrek : 09.30 h. Aankomst Akkrum 14.30 h.
  • Wind: NW 2-3, 
  • Weer: Zonnig, 21 gr. C
Het belooft weer een mooie dag te worden, misschien iets te weinig wind.
Na een rustig ontbijtje gooien we om half tien de trosjes los en varen op de motor naar de brug van Warns. Na de brug gaan de zeilen omhoog en varen we met 4 kts de Fluessen op. 


Het is druk op het water, veel zeilscholen zijn actief en er wordt een wedstrijd met zeilpramen gehouden. Hiermee werden vroeger de koeien naar het land gebracht, en melk en mest opgehaald. Mooi erfgoed ! (foto uit archief)


Na de Jeltesloot draaien we het PM kanaal op en moet de motor bij. We varen door een mooi stukje Friesland in de buurt van de Holle Greft, de zuidkant van het Sneekermeer.


Hier liggen nog slootjes van 1 m. diep die zijn gegraven voor de veenontginning en later (en nu) om de koeien te vervoeren. Het is een ideale plek voor de ganzen om te foerageren.



Op het Sneekermeer is het druk, logisch, het is weekend en het is schitterend najaarsweer. 


Helaas, de reis zit er op, 8 mooie dagen waarvan 7 dagen schitterend zeilweer en 1 dag verwaaid op Terschelling.
Het najaar is goed voor ons geweest, en met enige weemoed varen we door de slootjes op weg naar Heerenzijl en Akkrum.


In de thuishaven nog even goed schoon schip maken, spullen inpakken en met de auto naar het huis van Dick en Jet in Amsterdam. Met een koude Duvel sluiten we de geweldige zeilvakantie af. Jet, de partner van Dick, heeft heerlijk Indonesisch gekookt, we praten nog wat na en rond 7 uur vertrekt Ap naar Leidschendam. Volgend jaar doen we de Oostelijke Wadden Dick !

Volgende week zondag 22 september met zoon Stephan 4 dagen zeilen. We hopen een klein waddenrondje te doen. Ik kijk er nu al naar uit !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten