woensdag 11 september 2019

2019 September - Dag 2 - Week naar de Wadden met zeilvriend Dick

Zondag 8 september 2019 - Mooi zeilen van Warns naar Texel, Oudeschild
  • Warns ' Oudeschild 30 zm, totaal 52 zm
  • Vertrek : 11.00 h. Aankomst 18.00 h.
  • Wind: NW, krimpend naar W 2-4
  • Weer: half bewolkt, twee forse regenbuien
Het is rond 16.00 h. HW in Den Oever, dan loopt de stroom in het Visjagersgaatje mee en kunnen we ook veilig over de Bollen. We vertrekken om 11.00 h. uit Warns. Ik loop nog een rondje om de Parel van Margareta en Jur te zoeken, maar later bleek dat zij om 10.00 h. waren vertrokken richting Fluessen !

De sluis van Stavoren draait vlotjes, we kunnen er direct in varen. Op het IJsselmeer staat een vervelende golfslag, maar de NW wind blaast net hard genoeg om met drie zeilen een redelijk vaartje te maken en om drie uur zijn we bij de sluis van Den Oever. We liggen met twee jachtjes in de grote sluis !

De wind is inmiddels gekrompen naar West, dus we moeten flinke stukken kruisen. Met stroom mee is dat met een North Beach goed te doen, al valt af en toe de wind helemaal weg en moet de motor even bij.



Na een uurtje gaat het hard en lang regenen. Toevallig zit Dick net aan de helmstok en is Ap binnen bezig om koffie te zetten. Nou ja, het is genoeg als er maar een persoon door en door nat wordt toch....

Bij de "afslag"naar de Bollen klaart het op en is de rest van de tocht mooi bezeild met die Westenwind. om half zes lopen we met een stralend zonnetje de haven van Oudeschild binnen en meren af aan een van de grotere steigers. Daar liggen sinds dit seizoen grote, stevige vingersteigers met echte bolders.


Het is niet druk in de jachthaven, er heerst een bijna serene rust.

We maken Spaande omelette, maken een rondje naar de vissershaven en genieten van het mooie avondlicht op de dijk.


Morgen rond het middaguur richting Scheurrak en verder naar Vlieland. De weerberichten zijn gunstig, eigenlijk voor de hele week, behalve donderdag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten