vrijdag 13 mei 2022

12-23 mei 2022 - North Beach BBQ in Friesland en dan naar de Wadden - Dag 1 en 2

 Donderdag 12 mei - Via Zaandam naar Akkrum

Eerst langs Dekker Watersport in Zaandam om nieuwe bootschoenen voor Ineke te kopen. Het worden blauwe, Dubarry Auckland.
Via de Afsluitdijk naar Akkrum, ging lekker vlotjes. Mooi weer, zonnig en een stevige Westenwind
Ineke wilde natuurlijk een gedeelte van haar Moederdag boeket meenemen aan boord, geen discussie mogelijk.....


Het inruimen van de boot kost altijd meer tijd dan je denkt. Nog wat klusjes, siesta, water tanken, koelbox op standje vriezen i.v.m. de BBQ hapjes. 
Pizzeria La Ruota is ongepland gesloten, maar bij buurman Cleef's eetcafé kregen we een smakelijke maaltijd voor een schappelijke prijs.

Vrijdag 13 mei - Knippen en scheren bij Kooistra

Vrijdagmorgen doen we rustig aan, er staat een stevige wind W 5. Rond kwart over tien varen we naar Kooistra om het onderwaterschip op een beurt met de hogedruk spuit te trakteren. Dat was écht wel nodig nadat het schip deze winter in het water was blijven liggen. Dikke laag bruine aanslag.



Het afspuiten wordt zeer grondig aangepakt en we zien het schip weer nieuw worden


 Na drie kwartier is de klus geklaard en glijdt de Schone Waardin weer de Polsleat in. We varen nu minstens een halve knoop harder. En dan ook nog een nieuw grootzeil en een nieuwe fok, dat wordt maandag in recordtijd naar Vlieland.
(Jammer dat de reparatie van de kluiver wat langer duurt, dat scheelt weer ruim een knoop)

's Middags wat lezen en luieren en rond vier uur naar de nieuwe Poiezs. Vanavond Penne al Amatriciana maken. Dadelijk in de kuip een glaasje rosé, we zitten weer helemaal in vakantie modus.

1 opmerking: