woensdag 10 mei 2023

10 - 17 Mei 2023 - Weekje scharrelen in Friesland

 Woensdag 10 mei 2023  -   Akkrum - Alde Feanen

Het weerbericht is gunstig,  buien in Oost en ZO nederland, maar in Noord-Nederland bewolkt met af en toe een sprankje zon.  We gaan een mooie week tegemoet !

Rond 1300 h. zijn we in Akkrum, Marrekritevlag 2023 gekocht bij de havenmeester. De boot inladen en weer een beetje uitladen. Hapje eten, siesta en om 1530 h. varen we door de twee bruggen van het dorp. De spoorwegbrug draait direct op verzoek, we draaien de Nesser Zijlroede op richting Pikmeer. 
Daar kunnen we de kluiver uitrollen en rustig richting Princenhof zeilen.  De lucht is grijs, er staat een zacht NW windje en af en toe komt er een stukje blauwe lucht tevoorschijn.


Het is heerlijk zeilen zo en we genieten van de rust en het gekwetter van de vogels. Twee kleine roofvogels zijn aan het jagen in het weiland, prachtig.


We zeilen over de Geau naar de Alde Feanen en vinden een zeer rustig Marrekrite plekje aan de Grutte Krite, een van onze favoriete aanlegplekken.

Tijd voor Pinot Grigio, boek/sudoko, helmstok in de teakolie, later huisgemaakte hutspot. De lucht trekt half open, zonnetje er bij, de week is goed begonnen.


Morgen rustig opstaan, genieten van de vogels en later op de dag naar de passantenhaven van Eernewoude. Daar is het 's zomers erg druk, maar nu zal het wel meevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten