zondag 7 mei 2023

29 april - 1 mei : We zeilen weer !

Vrijdag 28 april haal ik Ineke 's middags op in Almere. Ze heeft daar met Sandra, Luc en Lilith koningsdag gevierd.het Het weer is een stuk aangenamer dan vorige week, toen de boot bij Kooistra te water is gelaten. Wat was het toen koud en guur, binnen 24 uur zaten we weer thuis !

's Avonds gaan we traditiegetrouw een pizza eten bij La Ruota in Akkrum. En natuurlijk een lekkere bruscetta als voorafje.


Zaterdag 29 april zijn we de hele morgen bezig met allerlei klussen: de verstaging vastzetten, de zeilen aanslaan, de boot schoonmaken en inruimen, bedrading van toplicht en stoomlicht aansluiten, etc. gelukkig is het redelijk weer, af en toe een spetter regen en soms het zonnetje. We doen inkopen om twee nachten weg te blijven.
Rond half drie zijn we zeilklaar en zeilen op de kluiver rustig richting Gudzekop, een mooi, breed water aan de zuidkant van het Sneekermeer, waar je redelijk beschut kunt liggen.


Heerlijk rustig hier, tussen de grutto's en de brandganzen. Eerst tijd voor een siesta, daarna gaat Ineke aan de slag met het berghout en maakt Ap een Hollandse 1-pans rijsttafel.
Lekker relaxed hier, heerlijke Latitude 43 GSM wijn (aanrader). Vakantiegevoel.


Zondag 30 april is weer een mooie, maar windstille dag. We zijn van plan om naar Langweer of Woudsend te zeilen, maar er staat geen zuchtje wind. Geen zin om op de motor te varen en we liggen hier prima. Ineke maakt het berghout aan bb verder schoon ( met warm water met soda), we keren de boot en beginnen aan de sb kant. ook het dek en de kuip krijgen een schoonmaakbeurt. Motor en oliepeil controleren. Grootzeil hijsen en kijken of alles soepel loopt. Verstaging controleren en vastzetten met smart pins (ideaal). Kortom, een heleboel leuke klussen. 

Achter ons ligt een verweesde, verlaten, motorkruiser. Ap loopt er naar toe, het ziet er een beetje luguber uit. In de afgesloten kajuit is het een chaos. Er staan emmers met gistende mais, er liggen een paar hengels. We denken even dat er misschien iemand aan boord CO1 vergiftiging heeft opgelopen en bellen de politie om advies. Nou, dat valt niet mee op zondagmiddag. Politieregio Noord heeft geen idee waar het Sneekermeer is, we worden doorverbonden met de politie Joure/Lemmer. "We zijn onderweg met de auto en komen naar u toe..." "Oh, gaat dat niet, kunt u ons dan ergens oppikken ?" Nee, dat lukt ook niet. Maar maandagmorgen is de waterpolitie in Sneek weer paraat, die komt wel even langs " OK dan maar.

De avond valt, we maken macaroni met ham en kaas en genieten van de rust.


Maandag 1 mei Er komt geen waterpolitie. ik stuur een mailtje naar de Marrekrite en we laten het er verder bij zitten. 

Na een lekker ontbijtje en nog wat kleine klusjes is het tijd om te vertrekken. Rustig, op de kluiver, zeilen we naar Akkrum. 


Het was een lekker weekend en de Schone Waardin zit/ligt er weer glimmend en zeilkaar bij.


P.S. Dinsdagmiddag krijg ik van de Coördinator nautische handhaving gemeente Súdwest-Fryslân een berichtje: 

Van: Tjitte Bleeker
Verzonden: dinsdag 2 mei 2023 15:01
Aan: Eddie Huisman <E.Huisman@Marrekrite.frl>; albertdehaan2008@kpnmail.nl

Onderwerp: RE: verlaten boot SN 37 a

 

Goedemiddag 

Ter plaatse een nader onderzoek verricht in het vaartuig. Zijn achter de identiteit van de eigenaar kunnen komen.

Met hem telefonisch contact gezocht. Bleek dat hij daar inderdaad al geruime tijd een ligplaats had ingenomen om te vissen.

Hem wel gewezen op de geldende regelgeving betreffende de Ligplaatsverordening.

 

Met vriendelijke groet,

Tjitte Bleeker

Coördinator nautische handhaving gemeente Súdwest-Fryslân

Buitengewoon opsporingsambtenaar domein II

Milieu, welzijn en infrastructuur

Gemeentelijk toezichthouder







Geen opmerkingen:

Een reactie posten