woensdag 27 mei 2020

2020 Pinkstervakantie - Dag 1 - Akkrum

Dinsdag 26 mei  -  Klusjes en relaxen in Akkrum
  • Akkrum (naar Grou met de auto)
  • Vertrek :
  • Wind: N 2-3, 
  • Weer: Zonnig, 17 gr. C
Gistermiddag rond half vijf vertrokken uit Leidschendam. Zondag hadden we Ineke's verjaardag al gevierd, alle kinderen aan de brunch, gezellig !
Comfortabele rit naar Akkrum, koffie op een bankje bij Haje in Lelystad.
Om zeven uur in Akkrum, Ineke duikt de voorpiek in om haar kleren en andere noodzakelijkheden op te bergen en Ap maakt, jawel, Hollandse rijsttafel.

Vandaag weer stralend weer, we gaan een lange periode van veel zon en geen regen tegemoet. Lekker om te zeilen, maar funest voor de boeren en de natuur.
Om acht uur rijdt ik naar zeilmakerij Dijkstra in Grou voor twee nieuwe ritsen in de buiskap. Aardige zeilmaakster, prima service. Om elf uur kan ik er weer omkomen, het ziet er veel degelijker uit dan de oude ritsen.


Volgende klus is het vervangen van de scharnieren van de bakskist. Die zijn een voor een afgebroken, was ook niet zo,n beste kwaliteit. Maar wat een rotklus is dat zeg, je kunt er heel moeilijk bij achter de binnenschaal van de kuip. Op de werf is een kleine Pool in de bakskist gekropen, maar dat lukt mij niet. De kleine boutjes zijn ook nog eens vast gekit, dus krijg dat maar eens los. Na drie uur bukken, draaien en ploeteren zitten er twee nieuwe scharnieren op. En gaat het deksel soepel open en dicht, dat is een hele verbetering. Nog niet alle bouten zitten vast, dat komt morgen wel. En de gaatjes vul ik natuurlijk netjes op.


Ineke leest een spannend boek en maakt een wandeling naar het dorp. Ze komt terug met oranjekoek van de bakker en stamppot van de slager, snijbonen en worst, smaakt prima.  Door de Corona crisis is het leven goedkoper geworden, geen lekkere pizza bij La Ruota of asperges bij Kromme Knillis.
's Avonds nog even kijken naar "Dertigers"aardige serie. Morgen de bakskist afmaken en dan met een mooi N windje zeilen naar Stavoren. Heerlijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten