woensdag 27 mei 2020

2020 Pinkstervakantie - Dag 2 - Akkrum naar Stavoren

Woensdag 27 mei  -  Mooie wind naar Stavoren
  • Akkrum - Stavoren  25 zm  - Totaal 25 zm
  • Vertrek : 13.00 h. Aankomst Stavoren 18.30 h
  • Wind: N veranderlijk, later ruimend naar NO 3-4
  • Weer: Zonnig, mooie wolkenluchten, 20 gr. C

Om half negen ga ik verder met de scharnieren van de bakskist, om 10 uur klaar, de deksel sluit weer soepeltjes. Ineke komt terug van een wandeling naar het dorp met verse broodjes en lekkere andijviestamppot van de slager. 
Nog een klusje, het contactslotkastje (model vogelhuisje) is er af gevallen (was gelijmd) . Dan maar vastzetten met twee boutjes door het schot. En dan op de tast boven het motorluik de boutjes vinden om er een moer op te draaien. Maar ook dat is gelukt, met de nodige schrammen op m'n handen natuurlijk. Om half een maken we zeilklaar en om 13.00 h. zijn we los. Na de Heerenzijl brug gaan alle zeilen omhoog, heerlijk varen zo,al is de wind zwak en vlagerig. Alles is bezeild, ook de Jelte sloot. Op het Heegermeer ruimt de wind naar NO 4. De Schone Waardin heeft er zin in met zo'n bakstagwind en klokt boven de 6 kts op het log (5,4 kts op de GPS...)   



Tot de brug van Warns is alles bezeild, daarna nog 20 min. op de motor en we zijn in de binnenhaven van Stavoren. Het is toch vrij druk, maar bij de Koebrug is aan SB nog een plek vrij, achter een Albin Vega met twee aardige jongens. Ze willen ook naar Texel en vragen advies en lenen de stroomatlas. Als dank krijgen we een ijsje !

Om half zeven liggen we in het zonnetje aan hogerwal, afmeerkus en - borrel, ja het was een "schone dag "



Morgen om 8 uur bij de Coop om boodschappen, dan GTL tanken, door de sluis en met een aardige NO wind naar Den Oever en over de Bollen naar Texel.Het is om 13.00 h. HW in Den Oever, dus we nemen ruim te tijd.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten