maandag 27 juni 2022

Juni-Juli 2022 - Week 4 Duitse Wadden - 2 dagen relaxen op Norderney

 Zondag 26 juni

We nemen de tijd voor ontbijt en (digitale) zaterdagse Volkskrant. rond een uur of twaalf gaan we richting Norderney dorp. Ap koopt onderweg broodjes, Camembert en fruitsapjes. We gaan picknicken op de Boulevard, de (dure, matige) Horeca kan ons even gestolen worden.

Op de Boulevard, met mooi zicht op Juist en de vaarroute die we gisteren gezeild hebben, is het lekker. De broodjes smaken prima, dat vindt ook een zilvermeeuw die geruisloos vliegend, van achteren, het broodje uit Ap's handen rukt met z'n snavel ! Dat is me op Borkum ook al eens overkomen, dom, dom.

Ap heeft een idee om deze week naar Helgoland te zeilen, vanuit Langeoog. Maar we besluiten om dat, om verschillende redenen, toch maar niet te doen. Volgend jaar nieuwe kansen !

Op de terugweg doet Ap op z'n vouwfiets de nodige boodschappen om vanavond spaghetti "a la Bella Patrona di Casa" te maken. De winkels hebben op zondag rare openingstijden, soort siesta houden ze dan.

Aan de kade ligt de prikkenboot Lutjeoog, ziet er allemaal heel verzorgd uit.


Ook het reddingswezen is hier goed vertegenwoordigd. Niet van die fancy reddingsboten met jet-propulsie als de KNRM, maar het ziet er evengoed vertrouwenwekkend uit. Rechts de nieuwe reddingsboot, links een ouder model. Beide nog operationeel.                                                                    


Aan boord krijgt Ap het goede nieuws dat het via een bekende gelukt is om twee kaarten te kopen voor een thuiswedstrijd van Liverpool in oktober. Dat wordt sinds lange tijd weer met easyJet vliegen, Steef zorgt voor tickets.

We plakken er natuurlijk een paar dagen Liverpool aan vast: The Docks, The Cavern, river cruise op de Mersey, guided walking- and culinary tour, van die dingen. 
Ap haalt hele goede herinneringen op aan zijn favoriete sixties bands: Gary and the Pacemakers, The Searchers, The Hollies. We draaien wat nummers op YouTube, eten Italiaanse grissini parmigiana, drinken iets te veel rode wijn (Musso, prima biologisch wijntje) en hebben natuurlijk geen zin meer om te koken. Boterham met kaas is ook goed.

Om 10 uur krijgt Ap de schone taak om de was uit de droger te halen en op te vouwen. En geniet, als hij het washok uit komt,  van de mooiste zonsondergang van dit jaar. Ook op Baltrum, Langeoog en Wageningen wordt genoten van deze mooie lucht begrijpen we uit de whatappjes van onze vrienden.


Maandag 27 juni is een regendag. We hopen dat het alleen 's morgens regent, maar de hele middag blijft het door miezeren. Geen fietstocht naar de oostpunt vandaag, we amuseren ons aan boord met Leergeld, luieren en lezen op de E-reader: De Hollander van Matthijs Deen en Waanzin aan het einde van de aarde van Julian Sancton. Mooie nautische boeken Ik werk nog wat boeienbestanden bij en zet alvast wat routes in de plotter.

Plan is om morgen met een zacht ZW windje naar Langeoog te zeilen en daar een paar dagen te blijven. Dan via een dagje Accrumersiel (what's in a name....) over de waddenroute naar Spiekeroog.


's Middags klaart het een beetje op en doen we boodschappen bij de EDEKA aan de haven
 
In Zierikzee komt een windhoos aan land, voorlopig 1 dode en 10 gewonden. Fascinerende foto.



Met dat slechte weer wordt het hutspot vanavond. 
Morgen om 08.00 h. broodjes halen bij havenmeester en om half negen over Norderneyer en Baltrumer  Wattfahrwasser naar Langeoog. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten