woensdag 29 juni 2022

Juni-Juli 2022 - Week 4 Duitse Wadden - Rustige "zeehondentocht" naar Langeoog

   Dinsdag 28 juni -  Zondagstocht naar Langeoog

  •  Norderney - Langeoog 14 zm - totaal 95 zm
  • V. Norderney 08.30(HW - 3,5 h.) A. Langeoog 12.15 h.  
  • Wind: Z 1-3
  • Weer: zonnig, 23 gr. C
Ap levert om 8 uur de Sep cards in bij de havenmeester en haalt er de 4 bestelde verse broodjes op. In de haven hijsen we grootzeil en fok, het hoeft niet hard te gaan want het grootste gedeelte van de tocht hebben we stroom mee.

Norderney verdwijnt langzaam achter ons, we komen er deze vakantie zeker nog terug, als praktische tussenstop en om nog een dag te fietsen.


Ee garnalenkotter uit Norddeich komt ons tegemoet. Ook al zo'n klassieker van Búltjes.


Op het wantij van het Norderneyer WfW staat minimaal 120 cm water. De route voert vlak langs de zandplaat aan de oostpunt. Daar liggen wel 200 zeehonden. We moeten er vlak langs varen en horen een paar huilers. Maar goed dat Leny t Hart niet in de buurt is...


(de Duitse stem is van VHF 79, het Wadden kanaal van de Duitse Kustwacht - weerberichten etc, ook in het Engels)

Het volgende wantij, onder Baltrum is vrij diep, minimaal 180 cm op 1 uur vóór HW. We zeilen rustig naar Langeoog en zien de veerpont achter de betonnen dam uit de 2e WO naar binnen varen. Langeoog was een grote Duitse marine- en luchtmachtbasis, maar is nu helemaal verzandt.


We vinden snel een mooie box aan de passantensteigers (strikt gescheiden van de Verein Steg) en meren twee boxjes verder af  van de NB24 Second Wind van Jannie en Auke. 


Tijd voor een kop soep, schoon schip maken en een korte powernap. Het was een prachtige rustige tocht. We beloven dat we geen foto's of filmpjes van zeehonden meet zullen plaatsen !

Rond zes uur komen Auke en Jannie een wijntje drinken, gezellig, we hadden ze al een poos niet meer gezien, dus volop bij kletsen.

's Avonds een lekkere pastaschotel met aubergines. Morgen fietsen huren, we blijven hier een dag of twee, of drie. Hangt af van de wind natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten