dinsdag 14 juli 2020

2020 Juli - Zomervakantie Dag 3 - Naar Harlingen

Maandag 13 juli -  Go with the flow

  •  Kornwerderzand - Harlingen 8 zm - Totaal 46 zm
  • Vertrek : 10.15 h. Aankomst  12.30 h. 
  • Wind:  Z 2
  • Weer: Zonnig, 21 gr. C.
Om kwart voor twaalf 's nachts kwamen 6 garnalenkotters en vier grote viskotters uit de sluis gedenderd. Vol vermogen. Op Urk zijn ze kennelijk wat rekkelijker met de zondagrust en telt reistijd niet als werktijd. In Stellendam en Oudeschild gaan zondagnacht pas om twaalf uur de trossen los, maar de Urkers zijn wat praktischer.
Wij liggen 10 min. te stampen en te klotsen. Gelukkig hebben we extra stootwillen opgehangen.

Om tien uur gaat de vloedstroom naar Harlingen lopen, om 10.15 gooien we los en een kwartiertj later zeilen we heerlijk in de Boontjes. De stroom wordt 2,5 kts, dat schiet lekker op want veel wind staat er niet. Met die harde stroom wordt je als het ware naar de tonnen toe getrokken, dat ging maar net goed !


In 2 uur zijn we bij het havenhoofd van Harlingen, om 12.25 h. draait de Koningsbrug, dat halen we net. Omdat het nog vroeg is zijn er een paar boxjes vrij en we nemen de eerste die een groen bordje heeft. 


De groene parasol gaat uit. Een half uurtje later ziet Ineke Ronald Boontjes ((NB24 Tadorna) op de kade fietsen. Hij houdt 's maandags (jeugd) praktijk in Harlingen en maakt in de middagpauze een fietsrondje. Kop koffie aan boord, gezellig.

Het bevalt ons prima hier in de Noorderhaven, het is gezellig en levendig met aankomende en vertrekkende jachten en we liggen 1e rang. Morgen trekt een groot regengebied over, willen we wel in de regen naar Ameland.....?  Nee dus, woensdag wordt een mooie zonnige dag en Ameland kan wel een dagje wachten.

Ap loopt nog even naar de havenmeester en de nieuwe sanitaire ruimte er naast. Ziet er schitterend uit. 
Bij het kleine watersportwinkeltje (waar het naar geteerde hennep ruikt) een harpsluiting gekocht voor de ankerketting. Die ziet er weer degelijk uit.

's Avonds gaan we eten bij eetcafé Nooitgedacht op de Vismarkt. Aanrader. Oud pakhuis / branderij, goede sfeer, lekkere vis (gegrilde dorade) en betaalbaar. 
Komt in de NBOA restaurantgids !





Geen opmerkingen:

Een reactie posten