zondag 12 juli 2020

2020 Juli - Zomervakantie Dag 1 - Naar Stavoren

Zaterdag 11 juli - Rustig naar Stavoren
  • Akkrum - Stavoren 24 zm - Totaal 24 zm
  • Vertrek : 12.15 h. Aankomst  17.30 h.
  • Wind:  W 3-4 Bft
  • Weer: Bewolkt, later veel opklaringen, helder.
De vakantie is begonnen ! De afgelopen weken waren redelijk druk, met de verhuizing van Sandra, dochter, hond en kat naar hun eigen flat in Almere. Na 22 maanden voelt dat toch een beetje leeg aan, vooral voor Ineke.
Ap hield zich bezig met wat klussen aan huis en tuin en aan het zagen van wadpoten volgens een bouwtekening, met duidelijke foto's, van Jur. 
Afgelopen woensdag moest ik nog wat zaken ophalen in Den Haag. O.a. een langere zadelpen voor de Brompton en nog wat bouten, moeren etc. bij de Hornbach. Lekkere fietstocht, via Voorburg naar de Waldech Pyrmond kade en via de Schilderswijk, het Laakkwartier en Ypenburg weer terug naar Leidschendam. Maar ook een tochtje van 30 km langs Al Hoceima, Juba, Asmara en via Aleppo, Ankara en Krakau weer terug. 

De wadpoten kunnen vrijdag helaas niet mee in de auto. Die zit al vol met de SB matras, nog veel spullen voor Sandra en natuurlijk kleren, eten, koelbox, 6 meter ankerketting, etc. voor drie weken. Op weg naar Akkrum een paar uurtjes bij Sandra langs geweest. Leuk, ruim appartement in Almere Buiten. Gezellig.

Zaterdag rond het middaguur gooien we de trossen los, altijd een bevrijdend gevoel.  Er staat een frisse ZW wind, het Sneekermeer is niet bezeild. Later ruimt de wind naar West en vanaf Heeg is het lekker zeilen. Het is erg druk op het water, vooral in de Jelte sloot richting Heeg.



Op het Heegermeer en de Fluessen is het prima zeilen. Ineke moet nog even inslingeren, maar dat gaat snel. Het weer klaart mooi op, alles is bezeild, en we genieten van de mooie Friese meren en luchten.


Om vijf uur varen we de binnenhaven van Stavoren binnen. Het ligt helemaal vol, maar de Koebrug staat op rood/groen en achter de brug vinden we een mooie plek, bijna bij Cafe Max voor de deur. Geen walstroom hier, maar dat hoeft ook niet want het zonnepaneel houdt het allemaal goed bij, ook de nieuwe, kleinere compressor koelbox.


's Avonds laten we ons de Boeuf Bourgignon en Sateh speciaal goed smaken. Carla vertelt dat zij en Max het eetcafe over 6 maanden nu echt gaan verkopen. Er komt een stichting, en een crowdfunding actie om het pand te behouden als maritiem en alcoholisch erfgoed.

Morgen naar Harlingen en daarna waarschijnlijk via de vier bekende wantijen 
naar Ameland. Het "doel' van deze eerst drie weken zijn de "drie pareltjes aan de Eems" : Termeunterzijl, Ditzum en Jengum, en misschien nog Leer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten