vrijdag 14 juni 2024

2024 Friesland en Wadden - Dag 10, 11, 12 - Cultuur, wind en regen in Harlingen

 Maandag 10 juni t/m woensdag 12 juni - Standplaats Harlingen

Het weerbericht voor de komende dagen is "herfstig" : Harde NW wind, regen, geen weer om naar Texel of Vlieland te zeilen.

We hebben gisteravond het "De Waard" regen/zonnescherm opgezet en kijken naar de gestaag vallende regen. 


 In de HWSV lig je lekker beschut, we hebben goede boeken en Ap maakt een verduisterings/zonneluifel onder het luik in de voorpiek. Goed tegen zon en inkijk. 

Aan het eind van de middag wordt het koud en vochtig in de kajuit. Het "vrachtwagenchauffeurs kacheltje " van Mobicool (Waeco) doet goede dienst.

Een NB24 heeft geen "natte cel"waar je natte zeilkleding kunt uithangen. Maar NB bemanningen kunnen goed improviseren.......





Dinsdag begint het "Laanen Keatsen" een groot jaarlijks buurtkaatsfestival (met kermis) dat gehouden wordt in de Laanen, een lange straat in Harlingen. Prachtig om te zien, ook al begrijpen we weinig van de spelregels. Er doen zeker 50 buurtteams mee.
Een paar jaar geleden zijn we naar wedstrijden in het Sjûkelân in kaatshoofdstad Franeker geweest. Wat een mooie sfeer, wat een belevenis al die enthousiaste Friezen.


Ineke maakt een rondje door de gezellige winkelstraat, Ap doet boodschappen op de Brompton, we gaan lekker uit eten bij Pizza Roma, veel lezen, (te) vaak kijken naar de windverwachting op Windfinder, van die dingen dus.

Woensdag naar het fraaie monumentale Hannemahuis. Daar is nu een kleine tentoonstelling van o.a. Jan Sluyters en Kees van Dongen. Klein maar fijn.





Dick (Madame Rosa) stuurt een appje: Francoise Hardy is overleden.  Ach, welke tiener was in de zestiger jaren niet verliefd op haar !
"C'est la souffle de la mer"  het zou het verenigingslied van de North Beach club kunnen zijn.


Donderdag lijkt het weer op te knappen, er zit een mooie ZW wind in de voorspelling. Als we twee uur ná HW Harlingen vertrekken hebben we lekker de harde stroom mee naar Vlieland. De keuze is dan om 06.00 h. of om 16.00 h. in de Tjerk Hiddema sluis. We gaan het morgen zien.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten