zaterdag 22 juni 2024

2024 Friesland en Wadden - Dag 19 - Terschelling

 Woensdag 19 juni - Rustige dag op Terschelling

Het is opvallend rustig in de haven. We zijn aan een verkeerde steiger gaan liggen, voor jachten > 9 m. Geen probleem, later op de dag blijkt dat een voordeel, want alle jachten die aan de steigers voor kleinere jachten liggen moeten daar weg, omdat ruimte gemaakt moet worden voor de deelnemers aan de HT (Harlingen-Terschelling) zeilwedstrijd.

De NB24 Titaantje, met Peter en dochter Jikke, is rond 12.00 h. aangekomen uit Oudeschild. Je kunt het informatieve blog van Peter lezen op blogspot.

Ik fiets naar de Hubo, op  een groot bedrijventerrein ten oosten van het dorp, om een CEE stekker. En krijgt advies welke dopsleutel nodig is om de trapper van de Brompton te vervangen, 24 mm. Die heb ik thuis nog wel liggen denk ik.

Ineke maakt een wandeling langs de waddendijk, we ontmoeten elkaar in het dorp en eten een visje bij de Gebr. Mulder. Het is altijd gezellig onder de Brandaris.


Relaxed dagje dus, Ineke is helemaal in de bam van mjn vaderdagcadeau, "Al het blauw van de hemel" Ap haalt herinneringen op aan de vandaag overleden schrijver/schilder Jan Cremer, die nogal opschudding veroorzaakte, zeker op de Chr. HBS in Middelburg !

's Avonds komt Peter om de koffie, gezellig over NB24's en andere zaken palaveren. Petr heeft twee jaar geleden een nieuw, snel,  grootzeil genaaid voor de Schone Waardin, we zeilen nu 10 gr. scherper aan de wind en maken minder helling.

De zon gaat onder achter de zeevaartschool, we genieten nog even na in de kuip van een mooie dag.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten