woensdag 5 juni 2024

2024 Friesland en Wadden - Dag 4 en 5 Eernewoude

 Dinsdag 4 juni - Rustig tochtje naar Eernewoude

Ineke gaat om vijf uur even naar buiten en ziet de zon schitterend opkomen.


We hebben het meer voor ons zelf en genieten een paar uurtjes van de stilte. Rond elf uur varen we in een half uurtj, door de slootjes en kreken van dit mooie, oude veengebied, naar de gemeentehaven van Eernewoude. Er staat een gure wind N 4-5, maar in de kajuit is het behaaglijk.
De jachthaven is bijna uitgestorven en in het dorp is ook weinig activiteit. Vanaf juli is het hier behoorlijk druk, veel campings met caravans aan het water en vakantiehuisjes. 

De weersverwachting is arctisch,  twee dagen met veel regen en een harde wind uit de NW hoek.
We liggen mooi met de kop richting de vaart, buien trekken over Eernewoude.


Een middag om te lezen en te relaxen en Ap komt er eindelijk aan toe om de buiskap te repareren met zeilnaald en tie-rips. In augustus naar Miedema in Heeg om een nieuwe te bestellen.

's Avonds eten we uitstekende pizza's bij Porto Casa. Ook hier heel rustig, de meisjes van de bediening hebben meer aandacht voor hun smartphones en vriendjes dan voor de 6 klanten. Maar de pizza's smaken als bij La Gatta Mangiona in Rome.

Woensdag 5 juni - Eernewoude "to cycle or not to cycle"
Plan is om voor Ineke een fiets te huren en Ap op de Brompton voor een rondje Princenhof.
Ap  steekt om 8 uur uur z'n kop uit het luik; harde steenkoude N-wind, buien trekken over Friesland, we wachten maar even met de fietstocht. Ap gaat op z'n vouwfiets een klein rondje fietsen, doet boodschappen en komt na een uurtje verkleumd terug. Een lekkere warme douche in het mooie havengebouw.


Het blijft de hele dag hard waaien uit het noorden. 
We verhuizen van kajuit naar kuip naar kooi, en weer terug. Het windmetertje op de reling geeft Bft 6 aan, koude arctische lucht. 

Ap is een uurtje bezig met het knippen en plakken van verbeterplannen voor de hydrografische kaarten van  de 1800 serie. O.a. andere betonning van Vaarwater Zwarte Haan en Zuidoostrak. En de betonning  van de dichtslibbende veerbootroute bij Holwert is verdwenen !




's Middags wordt het beter weer,  we wandelen naar hotel Princenhof waar morgen het stembureau is.

Morgen eerst stemmen en dan via Warten naar Leeuwarden. Vannacht wordt het 6 gr.C., dus een warme kruik in de slaapzak en morgen in vol tenue, fleece, zeilbroek en zeiljack. Hoort er allemaal bij, we hebben nog 4 weken voor de boeg, komt goed........



2 opmerkingen:

  1. Wat n rustig mooi abienschonewaardin verslag. Ik krijg nog meer zin om te vertrekken tot joepie

    BeantwoordenVerwijderen