vrijdag 25 september 2020

2020 - 12 en 13 september - North Beach BBQ weekend

Vrijdag 11 september - Via Almere naar Akkrum - Gudzekop - Akkrum

Na een redelijk druk weekje thuis (Leergeld vergadering en -fietsen ophalen, onderzoek linker knie) rijden we vrijdag mooi op tijd naar Almere. Gezellig bij Sandra om de koffie en genieten van de kleine meid. Wat is ze weer gegroeid !

Na een paar uurtjes weer verder, rustige rit naar Akkrum, boodschappen bij de bakker, slager en de Poiesz. We hebben zin om vast een stukje richting Heegermeer te varen en varen om 18.30 h. richting Sneekermeer. Aan de Gudzekop vinden we een mooie plek, heerlijk ! Ineke wil haar berichtjes checken, paniek !  Ze heeft haar tablet ergens laten liggen, in Almere of in de auto in Akkrum. Er zit niks anders op dan anderhalf uur terug te varen naar Akkrum. Het wordt al aardig donker, gelukkig draait de brug in de Zandsloot bij Terherne tot 22.00 h. We varen in het pikkedonker op de Meinesloot. De tablet van Ineke ligt nog in de auto, gelukkig, want 10 dagen zonder Whatsapp is natuurlijk onbestaanbaar.

Zaterdag 12 september.
We kunnen 's morgens rustig aan doen, het zijn 3 uurtjes varen naar het Gaastmeer. Er staat een stevige westenwind. Op het Sneekermeer en het Heegermeer kunnen we, met een paar lange slagen,  lekker zeilen. Het skûtsje van Eernewoude vaart met betalende gasten, het is altijd een mooi gezicht onder vol zeil.


Rond 14.00 h. varen we het Marrekrite haventje aan het Gaastmeer binnen. Jur en Margaretha liggen er al en hebben twee grote vlaggen hoog in de mast gehangen, kan niet missen !
Geleidelijk aan varen er nog 5 North Beaches binnen, we zijn met 7 schepen, een mooie opkomst. 
Parel, IJsvink, Schone Waardin en Windhoek uit Friesland, Madame Rosa uit Durgerdam, Kuum uit Volendam en de Titaantje uit Urk.
Het is een enthousiast en warm weerzien met onze zeilvrienden, ervaringen worden uitgewisseld, persoonlijke en technische verhalen komen langs, kortom een echt NB feestje. En we houden ons natuurlijk aan de anderhalve meter regel voor niet-gezinsleden.

Na de steigerborrel gaat de wind een beetje liggen en worden de BBQ's aangestoken, dan wel de maaltijdsalades te voorschijn gehaald. Ap heeft satehtjes gemaakt en we wijden, net als de Parel, onze Campingaz BBQ in. Werkt uitstekend.

Het is altijd mooi om een stel North Beaches op een rijtje te zien liggen. De sfeer is uitstekend, we zien carnivore en herbivore variaties, geroosterd op moderne Franse en traditionele Ugandese BBQ's.
Tegen tien uur wordt het toch gemeen koud en zoekt iedereen de warmte van de boot op. We spreken af dat we in april een voorjaarsbijeenkomst houden, onder voorbehoud natuurlijk van de corona ontwikkelingen.











Zondag 13 september

Al vroeg vertrekken twee schepen, die hebben nog een lange reis voor de boeg. De bemanning op de andere schepen wordt langzaam wakker, maken links en rechts een praatje, drinken koffie, ruimen op. Van die dingen dus.

Parel, Madame Rosa en Schone Waardin varen richting Warns voor een "NBOA bestuursetentje" 
Sybren en Ulrique hebben, met veel pijn in het hart, hun geliefde Forlet verkocht. en Sybren draagt zijn taken als penningmeester en ledenadministratie over aan Dick. 
Sybren heeft dit 15 jaar gedaan en dat kunnen we natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan.
In Warns kunnen we terecht bij het havenrestaurant van de thuishaven van de Parel, "Greate Pier"

Sybren en Ulrique krijgen een mooie ingelijste foto van de Forlet en het beroemde NBOA Berenburg kruikje, met inscriptie. Bedankt Sybren en Ulrique en tot volgend jaar, misschien wel met jullie ONJ loodsboot !





Geen opmerkingen:

Een reactie posten