donderdag 3 september 2020

2020 Augustus - Zomervakantie dag 32 - Geen Enkhuizen maar Wijdenes

  Dinsdag 1 sept. -  De wind valt weg, dan maar naar Wijdenes

  • Durgerdam - Wijdenes 22 zm Totaal 315 zm
  • Vertrek : 11.00  h. Aankomst 14.00 h. 
  • Wind: NW 2, later windstil
  • Weer: Licht bewolkt, zonnig, 21 gr.C.
Gisteravond een mooi schouwspel aan de zuidoostelijke hemel: de maan, Saturnus en Jupiter staan te fonkelen boven het IJ, een prachtig gezicht.


Om zeven uur varen we uit, volgens Windfinder staat er tot elf uur een NW windje. Altijd mooi om bij opkomende zon te vertrekken, het Vuurtoreneiland ligt er mooi bij.


We zeilen met 4 kts richting Paard van Marken, maar bij Uitdam valt de wind weg. Motor aan en over een blak Markermeer richting Enkhuizen, langs de karakteristieke vuurtoren.


Halverwege Marken en Enkhuizen zijn we het zat om op de motor te varen en verleggen we de koers naar Wijdenes. Daar hebben we mooie verhalen over gehoord van bevriende North Beach schippers.
De ingang van het vluchthaventje is lastig te zien, de verrekijker biedt uitkomst. 
Wat een mooi idyllisch haventje, we zijn het enige schip, heerlijk.


We zijn vanmorgen om zes uur opgestaan, een siesta is welkom!  
Om vier uur gaat Ap op de vouwfiets om boodschappen in Venhuizen. Over de Zuiderzeedijk is het mooi fietsen, maar achter de dijk veel productie land- en tuinbouw.




In Venhuizen is een Vomar supermarkt. Terug fiets ik langs grote tuinbouw bedrijven. Overal staan auto's met Poolse kentekens.

Na een tocht van 18 km ben ik om zes uur terug in Wijdenes. Er zijn twee jachten bijgekomen en de havenmeester komt havengeld innen. € 10,- per nacht  voor een prachtig onderhouden haventje.

Ineke gaat nog een stuk wandelen. Er zijn twee strandjes bij het haventje, wat speeltoestellen en een helling om boten te water te laten. 's Zomers staat er ook een frites kraam......


De koeien aan de dijk staan er een beetje somber bij, maar wij hebben het prima naar ons zin.


We maken een lekkere Spaande tortilla en trekken een fles Prosecco open. 
Morgenochtend naar het strandje om te zwemmen en dan een lange tocht naar Friesland.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten