zaterdag 26 september 2020

2020 - Dag 2 - Waddenweek 14-22 september

Dinsdag 15 september - Harlingen museumstad

Wij vinden Harlingen één van de leukste en mooiste havens. Minder toeristisch dan Enkhuizen en Hoorn en nog de sfeer van een echte havenstad.

Ap fiets naar de CIV (de winkel van de vissers coöperaties) aan de vissershaven om een reddingsvest te kopen voor schoondochter Judith. Morgen varen Stephan en Judith mee naar Vlieland om daar te gaan kamperen.

In het museum Hannemahuis is de reizende tentoonstelling "Koele Wateren" met nautische en rivierschilderijen uit het depot (!) van het Rijksmuseum. Aanrader, en in 2020 en 2021 nog te zien in Harlingen, Bergen op Zoom en Gouda.

Er hangen mooie werken en we genieten van de mooie Hollandse luchten en nautische taferelen. De zeilvoering op de meeste zeilschepen klopt natuurlijk niet, maar het gaat de schilders om het effect. En ons Zeeuwse hart wordt natuurlijk geraakt:

Er hangt een mooi schilderijtje van La Fargue uit 1756 van de zwaaikom in Leidschendam van de trekvaart van Leiden naar Den Haag.  Het kerkje, "de Peperbus" staat er nog steeds.

Na het museumbezoek gaan we bij de buren, de grote boekenwinkel, koffie drinken en maken een stadswandeling. Het oude sluisje van de Noorderhaven naar de grachten werkt nog steeds en wordt handmatig bediend. Mooi hoor.

We twijfelen of we uit eten gaan, maar door het mooie weer zitten de terrassen bomvol. Daar hebben we geen zin in, dus aan boord maken we een Marokkaanse linzenschotel.

Het weerbericht voor morgen ziet er goed uit, wind uit het NO en een aangenaam zonnetje. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten