zondag 27 september 2020

2020 - Dag 4 t/m 6 - Waddenweek 14-22 september - Nazomer op Vlieland

Vlieland, 17, 18 en 19 sept.


Voor Ineke is het 6 jaar geleden dat ze op Vlieland was. Ap is er vorig jaar een dag geweest tijdens de waddentocht met Dick en in het voorjaar een paar dagen toen hij single-handed zeilde. De jachthaven van Vlieland ligt in de zomer meestal tjokvol en dat trekt ons minder. Maar ook nu, met deze "Indian Summer" loopt de haven goed vol. 
De grijze golf loopt binnen (letterlijk en figuurlijk).

Het is een heerlijk eiland, bijna geen auto's, mooie natuur, mooie fietspaden en brede, witte stranden.

Er staat elke dag een stevige oostenwind door een hogedruk gebied boven Scandinavië. Hadden we dat maar in de winter, dan konden we lekker schaatsen !

We fietsen naar het Posthuys. halverwege het eiland. Tien jaar geleden was dit nog een klein hotel / koffiehuis. Nu is het een hotelcomplex met een stuk of 6 vakantiewoningen en een groot, coronaproof, terras, waar uitstekende broodjes worden geserveerd.


Stephan en Judith zijn voor het eerst op Vlieland en koken hun eigen potje op de Campingaz BBQ. De stoelen en tafeltje, potten en pannen, komen van de Schone Waardin.....toch wel luxe kamperen zo.




In het strandpaviljoen "Badhuys" bekend uit de TV serie Dr. Deen, gaan we even langs voor een broodje. Het is wel aan de prijzige kant, maar hey, waar heb je zo'n mooi uitzicht en waar is de lucht zo helder.



In het dorp halen we heel lekker brood bij bakkerij Wester, doen boodschappen (er zijn twee supermarkten, de Spar en de Coop...) en slenteren door het dorp en over de Waddendijk.

Ook op vrijdag waait het nog steeds behoorlijk en op het havenhoofd van de jachthaven kijken we uit over de Vliesloot, het is laagwater en de veerboot vaart vlak langs.


Zaterdagavond maken we een grote pan linzensoep. Stephan en Judith brengen de kookspullen en tafel en stoelen vast aan boord. We kijken naar de derde aflevering van "Wie is de Mol" en Ap ziet "zijn" mol, Horace, helaas vertrekken. Geen poule winnaar dit jaar, Judith doet goede zaken.

Morgen, zondag 20 september, willen we om 8 uur, 2,5 uur na LW, vertrekken zodat we door het Fransche Gaatje kunnen en 4 uur stroom mee hebben tot Harlingen. De windverwachting is goed, NO 2-3, dat wordt een mooi tochtje.

Vlieland, we komen zeker terug !













Geen opmerkingen:

Een reactie posten