maandag 28 september 2020

2020 - Dag 9- Waddenweek 14-22 september - Mist in Friesland - Naar Sneekermeer

Dinsdag 22 september - Mistig, later naar Gudzekop

  • Stavoren - Gudzekop 20 zm Totaal 91 zm
  • Vertrek 11.30 h.  Aankomst 16.30 h. 
  • Wind: ZW 1-2
  • Weer: Dichte mist, later zonnig, 21 gr. C.

Om 8 uur is het potdicht van de mist, uitvaren is er niet bij. het vrouwtje van Stavoren wijst waar we heen moeten, maar we wachten tot de ochtendmist is opgetrokken.
Ineke loopt naar de Coop om verse harde broodjes, we koken nog een eitje en wachten rustig af.


's Nachts hebben tientallen spinnen hun werk gedaan. De windvaan zit muurvast door het spinnenweb.


De steigers worden vernieuwd. Volgens de steigerbouwers is er een foutje gemaakt met de bestelling van de steigerbalken. Ze zijn twee keer zo dik dan nodig, er kan nu een tankdivisie inschepen. Maar wel fijn dat er een steigertje voor < 9 m. bijkomt.


Om half twaalf is de mist opgetrokken, we varen naar de sluis en kunnen schutten in de nieuwe sluis.
Er staat weinig wind, op de motor passeren we het failliete Galamadammen hotel. Jammer, we kwamen er graag en Ineke heeft er met haar moeder nog een paar dagen gelogeerd toen oma al wat ouder was. Fijne herinneringen.


Op de Fluessen staat een beetje wind, we hijsen de zeilen en met 3 kts zeilen we naar Heeg en door de Jeltesloot. Bij de brug van Oostwellingerga besluiten we om nog een nachtje aan de Gudzekop te gaan liggen. Dat hadden we nog tegoed van de vergeten tablet...

Heerlijk rustig daar, wijds uitzicht en het water is nog net niet te koud om te zwemmen.


We maken een lekkere bonenschotel klaar, met de overgebleven pepers, aardappelen en knoflook. De zon gaat prachtig onder op deze mooie plek. Een mooie afsluiting van een fijne september vakantie.


Morgenochtend vroeg naar Akkrum, opruimen, naar Leidschendam en dan maar hopen op een mooie week in oktober zodat we nog een weekje in Friesland kunnen zeilen. De komende week gaat het stormen en regenen.....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten