zondag 10 juli 2016

Dag 1 - Zomervakantie 2016 - Voorbereiding

Voorbereiding
Veel hoeven we dit jaar niet voor te bereiden. De Schone Waardin ligt te glanzen na de verfbeurt bij Kooistra in Akkrum, de motor heeft een beurt gehad, de schroef (waar een scheurtje in zat) is vervangen, de dieseltank is opengegaan, schoongemaakt, het vlak onder de dieseltank is verstevigd (zweette diesel) en we hebben een nieuwe 2-componenten anti-slip verf op het dek. We hebben prima gezeild in het North Beach Texel weekend, de Belgische reiscapsules liggen klaar voor Ineke en ik ben van plan om eindelijk "Aan de rand van de wereld" en "Cerro Torre" te lezen.



Verbeterbladen 
De Hydrografische Dienst geeft niet meer ieder jaar Zeekaarten uit de 1800 serie uit, maar om de 2, 3 jaar. Hun argument: "op het moment dat de kaarten uitkomen zijn ze al verouderd, zeker de kaarten van de Wadden". Maar de Hydrografische Dienst publiceert ook, via de BaZ, kaartverbeteringen en verbeterbladen. Nou had ik vroeger als stuurman al een gezonde hekel aan het intekenen van al die verbeteringen op heel veel zeekaarten en ook nu maak ik eigenlijk alleen gebruik van verbeterbladen. Hieronder twee verbeterbladen voor de aanloop Terschelling, want het Schuitengat is verder verdiept door de stroom en is nu zowel bij HW als LW te passeren door een NB24.
Ook op de foto, na 16 jaar trouwe dienst,  een nieuw TL buisje voor het lampje boven de kombuis en natuurlijk de Wadwaaier, want onze eerste tocht gaat volgende week dinsdag naar Terschelling.


Dat je niet ver hoeft te reizen om mooie vormen en kleuren te zien bewijst deze foto van het zeewier, bij HW,  in de passantenhaven van Texel



Geen opmerkingen:

Een reactie posten